O noua tehnologie ti-ar putea extinde durata de viata a smartphone-ului

O noua tehnologie ti-ar putea extinde durata de viata a smartphone-ului

Din cauza trecerii timpului, probabil ca ai observat ca viteza smartphone-ului tau nu mai este cum a fost odata, ma refer la perioada cand era ca nou.

De asemenea, poate ai observat ca si durata de viata a bateriei devine din ce in ce mai mica. Se pare ca acest lucru se intampla din cauza scrierii si stergerii continue a memoriei telefonului, iar bateriile isi pierd cu timpul capacitatea lor de stocare a energiei.

Din acest motiv, proprietarii vor trebui sa-si schimbe smartphone-urile o data la 1-2 ani, dar asta depinde de cat de bine se descurca utilizatorii in a face fata degradarii telefonului care devine din ce in ce mai serioasa odata cu trecerea timpului.

CITESTE SI:  Ce raspunde Google la acuzatia lui Donald Trump cum ca ar fi partinitoare

Cu toate acestea, se pare ca niste cercetatori de la Universitatea Hanyang din Coreea de Sud sustin ca au dezvoltat o tehnologie care va ajuta la cresterea duratei de viata a telefonului.

Acestia sustin ca tehnologia pe care au dezvoltat-o ar putea ajuta la cresterea duratei de viata si vitezei smartphone-ului. Tehnologia se numeste WALDIO (Write Ahead Logging Direct IO).

Ideea din spatele acestei tehnologii pentru cresterea duratei de viata a smartphone-ului este ca aceasta va face ca telefonul sa scrie cat mai putine date in dispozitiv si doar atunci cand este nevoie.

CITESTE SI:  Motivele pentru care aproape toate supercomputerele ruleaza Linux

Am spus deja ca scrierea si stergerea constanta a datelor din telefon face ca memoria dispozitivului sa se uzeze. Asadar, prin scrierea a cator mai putine date este posibil si doar atunci cand este necesar, componentele interne ale smartphone-urilor isi vor extinde durata de viata si isi vor incetini procesul de uzura.

Astfel smartphone-ul cu aceasta tehnologie se va misca rapid pentru ca acesta va functiona de parca ar fi inca nou. Acest mod ar putea creste viteza smartphone-ului tau de pana la 20 de ori si ar putea extinde durata de viata totala a bateriei cu pana la 39%, potrivit liderului echipei de cercetare, You-jip Won.

CITESTE SI:  De ce HBO nu vrea continuari pentru serialul Urzeala Tronurilor

Cu toate acestea, ramane de vazut daca aceasta tehnologie va fi integrata de producatori in smartphone-urile si alte produse pe care acestia le produc.

La urma urmei, este in beneficiul lor daca clientii isi inlocuiesc smartphone-urile o data la 1-2 ani. Daca vrei sa afli mai multe despre aceasta tehnologie, poti citi aici mai multe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *