O noua tehnologie ti-ar putea extinde durata de viata a smartphone-ului

O noua tehnologie ti-ar putea extinde durata de viata a smartphone-ului

Din cauza trecerii timpului, probabil ca ai observat ca viteza smartphone-ului tau nu mai este cum a fost odata, ma refer la perioada cand era ca nou.

De asemenea, poate ai observat ca si durata de viata a bateriei devine din ce in ce mai mica. Se pare ca acest lucru se intampla din cauza scrierii si stergerii continue a memoriei telefonului, iar bateriile isi pierd cu timpul capacitatea lor de stocare a energiei.

Din acest motiv, proprietarii vor trebui sa-si schimbe smartphone-urile o data la 1-2 ani, dar asta depinde de cat de bine se descurca utilizatorii in a face fata degradarii telefonului care devine din ce in ce mai serioasa odata cu trecerea timpului.

CITESTE SI:  Precomenzile pentru care iPhone nu sunt stralucite

Cu toate acestea, se pare ca niste cercetatori de la Universitatea Hanyang din Coreea de Sud sustin ca au dezvoltat o tehnologie care va ajuta la cresterea duratei de viata a telefonului.

Acestia sustin ca tehnologia pe care au dezvoltat-o ar putea ajuta la cresterea duratei de viata si vitezei smartphone-ului. Tehnologia se numeste WALDIO (Write Ahead Logging Direct IO).

Ideea din spatele acestei tehnologii pentru cresterea duratei de viata a smartphone-ului este ca aceasta va face ca telefonul sa scrie cat mai putine date in dispozitiv si doar atunci cand este nevoie.

CITESTE SI:  iPhone-ul pentru 2017 va integra un "buton virtual" construit in ecran

Am spus deja ca scrierea si stergerea constanta a datelor din telefon face ca memoria dispozitivului sa se uzeze. Asadar, prin scrierea a cator mai putine date este posibil si doar atunci cand este necesar, componentele interne ale smartphone-urilor isi vor extinde durata de viata si isi vor incetini procesul de uzura.

Astfel smartphone-ul cu aceasta tehnologie se va misca rapid pentru ca acesta va functiona de parca ar fi inca nou. Acest mod ar putea creste viteza smartphone-ului tau de pana la 20 de ori si ar putea extinde durata de viata totala a bateriei cu pana la 39%, potrivit liderului echipei de cercetare, You-jip Won.

CITESTE SI:  Star Wars: Jedi Challenges. Lupta cu Darth Vader in realitate augmentata

Cu toate acestea, ramane de vazut daca aceasta tehnologie va fi integrata de producatori in smartphone-urile si alte produse pe care acestia le produc.

La urma urmei, este in beneficiul lor daca clientii isi inlocuiesc smartphone-urile o data la 1-2 ani. Daca vrei sa afli mai multe despre aceasta tehnologie, poti citi aici mai multe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *