O noua arma cibernetica a Rusiei poate opri retele de energie electrica

O noua arma cibernetica a Rusiei poate opri retele de energie electrica

Cercetatorii din Statele Unite sustin ca anumiti hackeri s-au aliat cu guvernul din Rusia si au dezvoltat o noua arma cibernetica care poate opri retelele de energie electrica.

Daca informatia este corecta, arma cibernetica a Rusiei are potentialul de a fi cea mai puternica arma de acest tip, avand in vedere ca poate opri sistemele si retelele de energie electrica din Statele Unite, lucru care ar avea un impact direct asupra vietilor oamenilor care locuiesc in Statele Unite. Cercetatorii au denumit acest malware “CrashOverride”.

CITESTE SI:  Ce preturi au noile TV-uri OLED ale LG pentru 2019

Arma cibernetica a Rusiei a fost aparent folosita pentru a opri o retea de energie electrica din Ucraina in luna decembrie. Hackerii au reusit sa opreasca pentru scurt timp o cincime din intreaga generare de electricitate din Kiev atunci.

Dragos, o companie de securitate cibernetica care a cercetat malware-ul in mod intensiv, a emis un nou raport prin care sustine ca, dupa cateva modificari, aceasta arma cibernetica a Rusiei poate fi implementata impotriva retelelor de transmitere si distribuire a electricitatii din Statele Unite.

CITESTE SI:  De ce sunt convins ca clipul ala care deconspira aselenizarea e real si nu o imitatie

De asemenea, cercetatorii sunt de parere ca hackerii care sprijina guvernul Rusiei si-au exprimat deja interesul in vanarea sistemelor si retelelor de energie electrica din Statele Unite.

Desi noua arma cibernetica din Rusia este un motiv serios de ingrijorare, expertii din sectorul energiei spun ca industria a lucrat din greu pentru a contracara astfel de amenintari ale hackerilor care vor sa primeasca acces la sistemele lor si sa le inchida.

CITESTE SI:  De ce Statele Unite vor sa limiteze investitiile chineze in companiile lor de tehnologie

Este un joc de-a care pe care care va continua timp de ani de zile, avand in vedere ca razboiul se muta din campul de lupta in camere pline cu experti in computere care au ca si sarcina infiltrarea in sistemele dusmanului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *