fbpx

O judecatoare il exonereaza de acuzatii pe barbatul care a impuscat drona

O judecatoare il exonereaza de acuzatii pe barbatul care a impuscat drona

In iulie, un barbat din statul american Kentucky pe nume Wiliam Merideth a impuscat o drona care zbura in apropierea casei sale.

Acesta a fost arestat pentru infractiunea de producere de pagube, dar se pare ca judecatoarea care a prezidat cazul l-a exonerat pe Merideth de toate acuzatiile.

Potrivit judecatoarei Rebecca Ward, “Acesta a avut un drept pentru a impusca aceasta drona, asa ca am de gand sa-l eliberez de aceasta acuzatie.”

Desi acest lucru suna de parca ar fi sfarsitul acestei situatii, ar putea fi de fapt doar inceputul, avand in vedere ca potrivit pilotului dronei, David Boggs, judecatoarea nici macar nu s-a ostenit sa arunce o privire la secventele video ale dronei inainte sa dea verdictul.

CITESTE SI:  KFC India are o cutie de pui care se poate transforma intr-o drona

Boggs crede ca secventele video vor dovedi ca aparatul care a fost impuscat zbura la o distanta de peste 60 de metri, lucru care se bate cap in cap cu marturiile martorilor care au sustinut ca zbura sub linia copacului.

Potrivit acestuia, “Ceea ce s-a intamplat la tribunal a fost incredibil – nu stiu cum sa descriu cum ma simt. Inainte ca audierea sa ajunga la 20 de minute, aceasta a respins acuzatia de joc periculos si neprovocat. A spus, ‘Nu cred ca viata cuiva a fost pusa in pericol si am de gand sa resping aceasta acuzatie.'”

CITESTE SI:  Ce pedeapsa a primit cineva care a trimis trupele SWAT asupra unei alte persoane

Merideth are propria sa versiune a povestii. Vorbind pentru ArsTechnica, Merideth a spus, “In filmuletul pe care il arata, acea chestie pare ca se afla la o inaltime de peste 1 kilometru si jumatate, dar luand in considerare ca nimeni altcineva in afara de el a avut drona si secventele video in posesie timp de 4 zile, nu stim al carei drona ii apartine filmuletul. Asta nu arata cum a facut drona doua sau trei alte treceri”. Asadar, ce se va intampla acum? Potrivit lui Boggs, se pare ca acum ia in calcul sa-l dea in judecata pe Merideth.

CITESTE SI:  Dronele fac pe Michelangelo pe cer

“Initial, am vrut doar sa-mi inlocuiasca drona, dar treaba s-a complicat acum, acesta minte iar apoi isi intareste minciunile. Nu prea doresc sa mai astept, probabil ma voi intalni cu avocatul meu in aceasta saptamana si voi incepe acel proces”.