fbpx

O investitie de 10 miliarde de dolari in Uber limiteaza rolul fondatorului si fostului CEO al companiei

O investitie de 10 miliarde de dolari in Uber limiteaza rolul fondatorului si fostului CEO al companiei

Lucrurile au avut un start anevoios pentru Uber anul acesta, deoarece nu scapa de scandaluri. Acest lucru s-a transformat intr-o batalie pentru conducere atunci cand fondatorul si CEO-ul Uber, Travis Kalanick, a pasit in fata.

Avand in vedere ca un nou CEO este acum ferm pe pozitie, compania incearca sa treaca peste toate acestea. Uber se pregateste pentru o investitie de 10 miliarde de dolari printr-un acord care ar limita si mai mult rolul fondatorului si fostului CEO al companiei, Travis Kalanick.

CITESTE SI:  De ce Microsoft va cumpara TikTok, probabil

Compania a confirmat ca un consortiu format din compania japoneza Softbank si alti parteneri va investi 1 miliard de dolari in Uber si va cumpara actiuni de 9 miliarde de dolari de la investitorii existenti.

“La inchidere, acest lucru va contribui la alimentarea investitiilor noastre in tehnologie si la extinderea noastra continua in tara si in strainatate, consolidand in acelasi timp guvernanta corporativa”, a afirmat compania intr-o declaratie.

CITESTE SI:  Ce raspuns a dat directorul Xbox companiei Sony cu privire la cross-play

Fondatorul si fostul CEO, Travis Kalanick, isi pastreaza locul in consiliu si, desi inca are puterea de a numi membrii celor doua locuri suplimentare pe care le controleaza, orice schimbare va necesita aprobarea majoritatii consiliului.

Acest lucru ar putea ajuta la calmarea unor investitori Uber care erau ingrijorati de faptul ca fondatorul si fostul CEO ar putea incerca sa-si revendice din nou functia de top. De asemenea, Uber primeste cash pentru a-si finanta viitoarele strategii.

CITESTE SI:  Ce anume l-a costat pe Elon Musk 20 de milioane de dolari si presedintia Tesla

Consortiul va achizitiona actiuni de la investitorii si actionarii existenti in valoare de 9 miliarde de dolari. Acesta va propune un pret la care va fi cumparata actiunea, iar actionarii vor trebui apoi sa decida daca doresc sa vanda si din cate actiuni doresc sa fie parte.