fbpx

O femeie din China a orbit dupa ce a jucat jocuri mobile pentru o zi intreaga

O femeie din China a orbit dupa ce a jucat jocuri mobile pentru o zi intreaga

Este nevoie de moderatie in orice, chiar si in lucruri “bune”, cum ar fi dieta, in cazul careia daca mergi la extrem poti intampina niste efecte nu tocmai bune. Nu mai este nevoie sa spunem ca acelasi lucru se poate spune, de asemenea, si despre jocurile video, in cazul carora o mica pauza din cand in cand este buna, prea multe jocuri video putandu-se dovedi un lucru nefast si pot duce la consecinte dezastruoase.

De exemplu, am auzit stiri despre cum unii gameri sunt atat de inraiti incat acestia nu se pot opri din jucat jocuri video, ceea ce, in unele cazuri, a dus la decese.

CITESTE SI:  Numarul urias de console de jocuri Nintendo Switch vandute in SUA doar intr-un weekend

In China, se pare ca o femeie a simtit efectele negative ale jucatului in exces de jocuri video, pentru ca femeia in varsta de 21 de ani pe nume Wu Xiaojing a orbit partial dupa ce a jucat “Honour of Kings” pe telefonul ei mobil pentru o zi intreaga.

Stirea sustine ca femeia din China care a orbit a jucat jocul video, iar apoi aceasta si-a pierdut brusc vederea la ochiul drept si, dupa ce a plecat in graba la mai multe spitale, femeia a fost diagnosticata cu o ocluzie a arterei retinei la ochiul ei drept.

CITESTE SI:  Vezi imaginea cu actorul Robert Downey Jr. prin care promoveaza smartphone-ul OnePlus 7 Pro

Se spune ca acest lucru este mai frecvent la pacientii varstnici si ar putea duce la pierderea permanenta a vederii. Vorbind pentru The Global Times, femeia din China a spus, “Daca nu muncesc, de obicei ma trezesc in jurul orei 6 dimineata, iau micul dejun, apoi ma joc pana la ora 16. Apoi mananc ceva, trag un pui de somn, ma trezesc, iar apoi continui sa joc pana la 1-2 noaptea. Parintii mei m-au avertizat ca as putea orbi”.

CITESTE SI:  Motivul pentru care VPN-urile ar putea fi blocate incepand cu anul viitor in China

Privitul prea mult timp la ecrane nu este un lucru bun, iar in ultima vreme am inceput sa vedem mai multi producatori hardware si software cum introduc caracteristici care ajuta la reducerea aspectelor “rele” ale displayurilor noastre, cum ar fi reducerea sau filtrarea cantitatii de lumina albastra care iese din ele, pentru ca oamenii sa nu orbeasca, eventual.