fbpx

O companie din Wisconsin le ofera angajatilor implanturi cu cipuri

O companie din Wisconsin le ofera angajatilor implanturi cu cipuri

Nu presupune ca companiile care introduc cipuri in angajatii lor sunt chestii ce tin de domeniul SF-ului, pentru ca este adevarat. Desi este mai bine decat suna. O companie din Wisconsin le ofera angajatilor optiunea de a primi un implant cu un cip de marimea unui bob de orez care se va ocupa de autentificarea pentru aproape orice la locul de munca.

Implanturile in scopuri medicare sau de cercetare nu sunt ceva nou, dar se pare ca acestea ar putea fi de asemenea modalitatea prin care implanturile pot fi folosite pentru a verifica cine esti, in viitor.

CITESTE SI:  Cum ar putea detecta boala Parkinson smartwatch-ul Apple Watch in viitor

De fapt, o companie din Wisconsin, Statele Unite, le ofera angajatilor sai optiunea de a li se implanta un microcip care poate fi folosit la munca. Acest microcip va fi folosit pentru autentificare la locul de munca, unde acesta ii va verifica pe angajatii care ajung in fata usii de la intrare, iar cipul poate fi chiar folosit si pentru logarile pe PC-uri.

De asemenea, poate fi folosit in camera de odihna unde cipul implantat ii poate ajuta pe angajati sa plateasca pentru mancare, ceea ce inseamna ca nu va fi nevoie ca angajatii sa-si aduca portofelele cu ei, avand in vedere ca pot plati folosind microcipul.

CITESTE SI:  Valve cumpara dezvoltatorul jocului independent Firewatch

Compania din Wisconsin, care se numeste Three Square Market, sustine ca aceasta este prima miscare pe larg a companiei in Statele Unite. Angajatii care sunt ingrijorati cu privire la intimitate nu trebuie sa se ingrijoreze, avand in vedere ca aceste cipuri implantate nu vin cu monitorizare prin GPS, asa ca nu este ca si cum compania din Wisconsin te poate monitoriza oriunde mergi toata ziua.

CITESTE SI:  Pentru ce formeaza Tesla un comitet special

De asemenea, microcipurile vor fi criptate, asa ca hackeri nu vor putea (sa speram) sa-ti fure datele. De asemenea, cipul nu este permanent, avand in vedere ca utilizatorii companiei din Wisconsin il pot scoate oricand doresc ei.

Este o idee interesanta si nu este prima data cand auzim despre implanturile cu cipuri. Mai devreme in acest an o companie din Elvetia a derulat un program similar in care a implantat cipuri in angajatii sai in scopuri similare.