fbpx

O companie chineza gigantica a incercat sa achizitioneze Spotify in acest an

O compania chineza gigantica a incercat sa achizitioneze Spotify in acest an

Preocuparea companiei Spotify de a ramane independenta nu este un secret. Daca compania dorea sa fie achizitionata de alta companie, ar fi gasit multi pretendenti.

Potrivit unei noi stiri, compania a trebuit practic sa respinga un pretendent cu buzunare foarte adanci. Stirea spune ca gigantul tehnologic chinez Tencent a incercat sa achizitioneze serviciul Spotify in acest an.

Stirile recente despre compania Spotify indica faptul ca aceasta se pregateste pentru a deveni publica in Statele Unite. Se crede ca se pregateste pentru o listare non-IPO pentru 2018.

CITESTE SI:  Pretul unei masini electrice clasice Range Rover

Publicatia TechCrunch spune ca Tencent, o companie chineza gigantica care valoreaza peste 380 de miliarde de dolari, a incercat sa achizitioneze serviciul la inceputul acestui an.

Gigantul Tencent a dorit sa achizitioneze serviciul pentru a-si extinde acoperirea pe piata de streaming, dincolo de China si Asia. Spotify este cel mai popular serviciu de streaming de muzica din lume.

Are peste 140 de milioane de utilizatori activi si mai mult de 60 de milioane de clienti platitori. Se crede ca serviciul este evaluat la 13 miliarde de dolari. Nu este absolut imposibil sa credem ca gigantul Tencent ar fi interesat de Spotify, avand in vedere ca achizitionarea serviciului ar transforma gigantul Tencent in cel mai important jucator global pe piata de streaming.

CITESTE SI:  Wacom anunta noile tablete Cintiq Pro de 24 si 32 de inch cu rezolutie 4K - preturi oficiale

Propria unitate de streaming de muzica a gigantului Tencent se lauda cu 600 de milioane de utilizatori pentru trei servicii principale de streaming. Cu toate acestea, serviciile Tencent sunt limitate la China si Asia, in timp ce acoperirea Spotify este in peste 60 de tari.

CITESTE SI:  Cand ar putea fi lansat vinilul cu o calitate superioara a sunetului

Nu este clar daca discutiile dintre cele doua companii au ajuns pana in punctul in care a fost adus in discutie un pret de achizitionare. Atat Spotify, cat si gigantul Tencent, au refuzat sa comenteze stirea despre achizitionare, asa ca pana acum nu exista un raspuns oficial din partea lor.