fbpx

O comisie vrea ca celebritatile sa dezvaluie platile pentru promovarea monedelor virtuale

Puteti sa va gasiti celebritatile dvs. preferate promovand orice, de la ceasuri pana la orice in ziua si vremurile de azi. De asemenea, veti gasi unele dintre ele promovand monede virtuale relativ necunoscute.

Dar acestui lucru nu ii convine Comisiei de Schimb si Securitate din Statele Unite. Aceasta a emis o avertizare conform careia celebritatile ar putea incalca legea in cazul in care promoveaza pe bani monede virtuale fara a dezvalui ca au fost platite pentru asta.

In ultimele luni, celebritati care au multi urmaritori pe retelele sociale, cum ar fi Floyd Mayweather si Paris Hilton, au inceput sa promoveze noi monede virtuale prin conturile lor. Desigur, fiind platiti.

CITESTE SI:  De ce Facebook a respins un anunt cu ceapa

Acestea sunt monede virtuale de care multi oameni nici macar nu au auzit, dar cand miliarde de dolari sunt invartite, aceste promovari de celebritati sunt foarte frecvente. Unele dintre aceste monede virtuale au oameni indoielnici in spatele lor.

O investigatie recenta a Forbes a constatat ca LydianCoin, o moneda virtuala promovata de celebritatea Paris Hilton, a fost infiintata de o persoana care a fost data in judecata de cel putin 4 fosti angajati pentru hartuire si discriminare.

CITESTE SI:  Cand jumatate din SUA va avea acoperire 5G, conform Verizon

Aceeasi persoana ar putea, de asemenea, sa fie trimisa la inchisoare din cauza unor acuzatii de violenta domestica. Mayweather a promovat recent o moneda virtuala denumita Centra.

Site-ul companiei a listat un presedinte care nu exista. De asemenea, pe site se spune ca se va oferi un card de debit bazat pe Visa si MasterCard, astfel incat oamenii sa poate cheltui banii, dar Visa si MasterCard au confirmat pentru The New York Times ca nu au fost niciodata abordati de catre Centra.

CITESTE SI:  ByteDance ar putea vinde TikTok fara acest lucru vital

Nu este o surpriza faptul ca Comisia de Schimb si Securitate le avertizeaza pe celebritati sa fie mai atente in legatura cu aceste lucruri. “Oricare celebritate sau o alta persoana care promoveaza o moneda virtuala trebuie sa dezvaluie natura, sfera de aplicare si suma de bani platita in schimbul promovarii”, a afirmat comisia intr-o declaratie, adaugand ca daca omit sa dezvaluie aceste informatii, acest lucru ar fi o incalcare a prevederilor legilor federale.