O cladire de birouri din Dubai va fi complet printata 3D

O cladire de birouri din Dubai va fi complet printata 3D

Printarea 3D a fost folosita pentru tot felul de lucruri, de la crearea de parti de animale pentru a descuraja braconajul, pana la printarea 3D a unor super-masini.

Asadar, ce urmeaza in viitor? Acum se stie ca este posibila printarea unei parti a unei cladiri, dar ce spuneti despre printarea a unei intregi constructii?

Se pare ca Comitetul National de Inovatie al Emiratelor Arabe Unite este interesat de asa ceva. Acesta a anuntat un proiect in care planuieste sa printeze o intreaga cladire de birouri in Dubai.

Proiectul din Dubai va fi pus in aplicare de o companie numita WinSun Global care anterior a printat 3D o intreaga cladire de apartamente.

CITESTE SI:  Proiectul "Andromeda" al Microsoft ar putea fi un caiet digital pliabil

Deci, aceasta companie are ceva experienta in acest domeniu. Mai mult, nu numai cladirea din Dubai va fi printata 3D, dar si mobila folosita in constructie.

Potrivit lui AI Gergawi, presedintele Comitetului National de Inovatie al UAE, “Aceasta cladire va sta ca marturie a eficientei si creativitatii tehnologiei de printare 3D, despre care credem ca va avea un rol important in remodelarea constructiilor si designului sectoarelor. Scopul nostru este de a profita de aceasta crestere prin devenirea unei retele globale pentru inovare si printare 3D. Acesta este primul pas dintre multi altii care vor urma.”

CITESTE SI:  VIDEO: Macintosh II din 1987 a fost portat pe un smartwatch

Pentru ca acest vis sa devina realitate, o imprimanta 3D cu o inaltime de 6 metri va fi folosita la construirea acestei constructii de 600 de metri patrati din Dubai.

Aceasta va folosi niste materiale de constructie mai rezistente pentru ca la sfarsit cladirea de birouri din Dubai sa nu se prabuseasca. Se asteapta ca printarea cladirii de birouri va necesita cateva saptamani. De asemenea, costurile finale vor fi reduse cu 50-80%, iar risipa de materiale va fi redusa cu 30-60%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *