O bresa de securitate in procesoarele Intel a fost descoperita, rezolvarea ar putea duce la o scadere a performantei

O bresa de securitate in procesoarele Intel a fost descoperita, rezolvarea ar putea duce la o scadere a performantei

UPDATE: O bresa fundamentala de securitate a procesoarelor Intel a dus la o reproiectare semnificativa a kernel-urilor Linux si Windows pentru a repara bug-ul la nivel de cip.

Intr-o stire recenta de The Register, aflam ca s-a descoperit o bresa majora de securitate in procesoarele Intel. Desi bresele de securitate sunt descoperite din cand in cand, aceasta mai recenta este mai grava si necesita o reproiectare semnificativa a kernel-urilor Linux si Windows, iar rezultatul final ar putea duce la o scadere a performantei procesoarelor Intel.

CITESTE SI:  Serviciul wireless 5G este acum o prioritate de securitate nationala in Statele Unite

Potrivit stirii, “In mod crucial, aceste actualizari sunt atat pentru Linux, cat si pentru Windows, si vor afecta performanta produselor Intel. Cu toate acestea, efectele sunt inca evaluate, dar avem in vedere o scadere a performantei de 5 pana la 30 de procente, in functie de sarcina si de modelul procesorului. Cipurile Intel mai recente au caracteristici – precum PCID – care reduc impactul asupra performantei”.

CITESTE SI:  LG V40 ar putea avea un numar incredibil de camere

De asemenea, este de asteptat ca acest lucru sa afecteze sistemul de operare MacOS al Apple, iar o actualizare a microcodului nu poate rezolva problema si trebuie efectuata o reparatie la nivelul sistemului de operare.

In mod alternativ, The Register sustine ca puteti cumpara un nou procesor care vine fara acea bresa de securitate. Din pacate, detaliile despre bresa de securitate sunt relativ limitate in acest moment, raspandirea informatiilor fiind controlata, probabil pentru a gasi solutii inainte ca hackerii sa incerce sa exploateze bresa de securitate din procesoarele Intel.

CITESTE SI:  Google lanseaza Android Go (Oreo) pentru telefoane inferioare

Nu s-a spus niciun cuvant despre data la care solutiile vor fi lansate, insa dezvoltatorii Microsoft si Linux lucreaza deja la acestea, deci speram ca se va gasi o solutie pentru bresa de securitate pentru procesoarele Intel mai devreme decat mai tarziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *