NVIDIA va inceta suportul pentru sistemele de operare pe 32 de biti

NVIDIA va inceta suportul pentru sistemele de operare pe 32 de biti

Desi majoritatea oamenilor au trecut la PC-uri pe 64 de biti pana acum, a mai aparut un motiv pentru a renunta la sistemele de operare pe 32 de biti si la trecerea la 64.

Versiunea 390 a driverelor grafice NVIDIA, care ar putea sosi in ianuarie, va fi ultima care va contine suport pentru versiunile pe 32 ale sistemelor de operare.

Chiar daca sistemele pe 64 au devenit norma, exista inca multi oameni si organizatii care folosesc PC-uri vechi cu sisteme de operare pe 32. Cele pe 32 nu sunt evitate de unii oameni, deoarece ei trebuie sa ruleze aplicatii pe 16 sau 32 de biti care nu sunt proiectate pentru sistemele pe 64.

CITESTE SI:  Microsoft a vandut un numar satisfacator de telefoane Lumia in ultimul trimestru

Cu toate acestea, daca se bazeaza pe hardware-ul NVIDIA, ar trebui sa se gandeasca la actualizarea PC-urilor. NVIDIA a anuntat ca va incheia in curand suportul pentru sistemele de operare pe 32 de biti.

NVIDIA a confirmat ca, dupa versiunea 390 a driverului placii grafice, nu va mai lansa drivere si suport pentru sistemele de operare pe 32 de biti pentru nicio arhitectura GPU.

CITESTE SI:  Suportul pentru Windows 10 va dura pana pe 14 octombrie 2025

Compania NVIDIA reitereaza ca driverele instalate dupa versiunea mentionata mai sus nu vor mai functiona si nu se vor instala pe OS-urile pe 32. Imbunatatirile si optimizarile driverului, precum si caracteristicile sistemului de operare in versiunile de driver lansate dupa versiunea 390 nu vor fi introduse in versiunea 391 sau in versiuni ulterioare.

Aceasta decizie a NVIDIA are impact asupra versiunilor pe 32 de biti ale Windows 7, Windows 8 si Windows 8.1, Windows 10, Linux si FreeBSD. Compania mentioneaza ca intentioneaza sa sprijine remedierile de securitate critice ale driverelor pana in ianuarie 2019.

CITESTE SI:  Microsoft lanseaza Surface Book 2 de 15 inci pe toate pietele

Utilizatorii care ruleaza inca un sistem de operare pe 32 de biti si care au nevoie de asemenea de drivere pentru placile grafice NVIDIA, vor trebui sa se gandeasca acum la actualizarea PC-urilor cat mai curand posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *