fbpx

NVIDIA si Baidu lucreaza impreuna la inteligenta artificiala. Ce va rezulta in urma acestui parteneriat

Companiile NVIDIA si Baidu lucreaza impreuna la inteligenta artificiala. Ce va rezulta in urma acestui parteneriat

NVIDIA a intrat intr-un parteneriat cu motorul de cautare gigant al Chinei, Baidu, pentru a accelera dezvoltarea inteligentei artificiale. In acest parteneriat, cele doua companii vor lucra impreuna pentru a aduce tehnologia de inteligenta artificiala catre cloud computing, asistentii vocali pe baza de voce pentru locuinte si pentru masinile fara sofer.

“Noi credem ca inteligenta artificiala este cea mai puternica tehnologie a vremurilor noastre si are potentialul de a revolutiona fiecare industrie. Colaborarea noastra aliniaza resursele noastre tehnice exceptionale pentru a crea platforme de tehnica de calcul pentru toti dezvoltatorii – de la cercetare academica, startup-uri care creeaza aplicatii AI inovatoare si pentru autovehicule autonome”, a spus Ian Buck, vicepresedintele si directorul general al tehnicii de calcul accelerate de la NVIDIA.

CITESTE SI:  Primele iPhone-uri care ar putea fi compatibile cu stylus-ul Apple Pencil

La conferinta dezvoltatorilor in inteligenta artificiala a Baidu din Beijing, presedintele si COO-ul companiei, Qi Lu, a spus ca Baidu va aduce procesoarele grafice Volta de urmatoare generatie ale NVIDIA catre Baidu Cloud, care le vor oferi clientilor companiei acces la platforma deep learning de varf a lumii.

CITESTE SI:  La ce va folosi Google businessul broadband pe care il cumpara de la Nokia

De asemenea, compania are de gand sa adopte platforma DRIVE PX a NVIDIA pentru initiativa sa cu masinile fara sofer si va lucra la dezvoltarea de masini fara sofer cu producatorii majori de masini din China.

Sistemul conversational de inteligenta artificiala DuerOS al Baidu va fi adaugat la NVIDIA Shield TV pentru consumatorii chinezi, astfel incat acestia sa poata primi acces la capabilitatile AI.

CITESTE SI:  Cum explica NVIDIA faptul ca Bethesda isi scoate jocurile de pe GeForce Now

Sistemul conversational de inteligenta artificiala al Baidu va aduce caracteristici de comenzi vocale pentru Shield TV in China. NVIDIA are de gand sa lanseze o versiune a dispozitivului cu software personalizat creat pentru China mai tarziu in acest an.