fbpx

NVIDIA ii incurajeaza pe comercianti sa nu vanda placi grafice minerilor, ci gamerilor

NVIDIA ii incurajeaza pe comercianti sa nu vanda placi grafice minerilor, ci gamerilor

Dupa cum probabil stiti, minerirea pentru monede virtuale necesita ca minerul sa detina un echipament care are o mare putere de procesare, motiv pentru care in ultima vreme vedem preturi marite ale placilor grafice pe piata second-hand, pentru ca vanzatorii stiu ca minerii vor avea nevoie de hardware cu scopul de a mineri moneda virtuala. Acest lucru a dus, de asemenea, la un deficit in magazine din cauza numarului de placi grafice pe care unii mineri le cumpara pentru a crea platformele miniere, astfel ca NVIDIA pare sa incurajeze comerciantii, care ii vand placile grafice, sa le vanda gamerilor, si nu minerilor.

CITESTE SI:  De ce gamerii sunt nemultumiti ca jocul "CS:GO" este gratuit

Cu toate acestea, spunem “incurajare”, deoarece NVIDIA nu poate controla cu adevarat cui vand comerciantii. In plus, ar fi greu ca magazinele sa stie daca o persoana cumpara placi grafice in scopuri de gaming sau miniere.

Cand a fost intrebat in legatura cu aceasta stire, purtatorul de cuvant al NVIDIA, Boris Bohles, a declarat pentru publicatia ComputerBase (tradusa din limba germana): “Pentru NVIDIA, jucatorii sunt pe primul loc. Toate activitatile legate de linia noastra de produse GeForce se adreseaza publicului nostru principal. Pentru a ne asigura ca jucatorilor GeForce nu le este greu sa gaseasca placi grafice GeForce in situatia actuala, recomandam ca partenerii nostri comerciali sa efectueze aranjamentele adecvate pentru a-i satisface pe gameri, ca de obicei”.

CITESTE SI:  Un iPhone 6 Plus explodeaza in Hong Kong
CITESTE SI:  In ce domenii va folosi Sony AI inteligenta artificiala

Asa cum am spus, ar fi greu pentru companie sa tina seama de cine cumpara placile grafice NVIDIA, de aceea compania NVIDIA isi vinde de asemenea placile grafice direct gamerilor prin intermediul propriului site, unde se limiteaza numarul de  GPU-uri NVIDIA care pot fi cumparate de catre un singur client. Asta ca masura impotriva minerilor si in beneficiul gamerilor.