fbpx

NSA a folosit Twitter pentru a trimite mesaje codate unui rus

NSA a folosit Twitter pentru a trimite mesaje codate unui rus

Poate ca ati vazut filme in care agentiile de spionaj utilizeaza locuri publice pentru a le transmite agentilor mesaje secrete in misiuni in care contactarea lor prin alte mijloace ar putea duce la distrugerea acoperirii lor.

Acest lucru nu este ceva ce a visat Hollywood-ul. Exista o lunga istorie a agentiilor de spionaj care utilizeaza astfel de metode pentru a lua legatura cu persoanele de contact si, conform unei noi stiri, NSA (Agentia Nationala de Securitate) din Statele Unite a folosit Twitter pentru a transmite astfel de mesaje codate unui rus.

CITESTE SI:  Tara care declara ca si-a testat propriul internet

New York Times si Intercept spun ca NSA a folosit Twitter pentru a transmite mesaje codate unei rus de aproape 12 ori. Conform stirii, rusul a pretins ca are instrumentele de hacking furate si chiar materiale compromitatoare despre presedintele Donald Trump.

NSA ar fi informat in prealabil rusul sa se astepte la tweet-uri publice drept semnal pentru a intra in contact, sau pentru a-i spune ca sunt deschisi la o comunicare ulterioara.

CITESTE SI:  Cum este Samsung Galaxy J2 Pro - "smartphone-ul" fara internet

Se mentioneaza, de asemenea, ca aceste tweet-uri au fost trimise pe Twitter de NSA pe tot parcursul anului trecut si au inclus mesajele obisnuite de auto-promovare, precum si tweet-urile care pledeaza pentru sectiunea FISA care autorizeaza agentia sa efectueze supraveghere in masa fara mandat.

Agentia NSA nu a reusit sa castige prea multe de la rus. Acesta vroia un milion de dolari ca plata in schimbul instrumentelor si al altor informatii. NSA i-a oferit 100.000 de dolari, insa intelegerea a picat atunci cand el a furnizat informatii despre care sustinea ca leaga presedintele american Donald Trump de asociatii sai din Rusia.

CITESTE SI:  De ce Boeing ar incheia productia avionului 747-8

Potrivit stirilor, doar cateva dintre informatiile furnizate de rus au fost verificate, iar NSA era ingrijorata de faptul ca ar putea fi prinsa intr-o operatiune a guvernului rus de a semana dezbinare in administratia din Statele Unite.