fbpx

Noul sistem de operare mobil pentru care 4 milioane de dezvoltatori dezvolta aplicatii

Noul sistem de operare mobil pentru care 4 milioane de dezvoltatori dezvolta aplicatii

O anumita companie de smartphone-uri a lansat un nou sistem de operare mobil, alternativa la Android. De asemenea, conform companiei, circa 4 milioane de dezvoltatori s-au inscris deja pentru a dezvolta aplicatii pentru noua platforma.

Vital pentru oricare platforma pentru smartphone-uri e ecosistemul sau de aplicatii. Asta pentru ca, fara aceste aplicatii, hardware-ul de varf ar fi inutil.

Acest lucru e problematic cu dispozitivele BlackBerry si Windows Phone. Desi nu exista nicio neregula cu hardware-ul lor, exista o lipsa de suport de la dezvoltatori, in comparatie cu platformele iOS si Android.

CITESTE SI:  De ce dispozitivele de bruiat telefoanele din inchisori nu sunt chiar OK

Cu toate acestea, nu e si cazul noului sistem de operare mobil HarmonyOS al Huawei. Conform companiei chineze, pana in prezent, exista 134.000 de aplicatii disponibile pentru noua sa platforma mobila HarmonyOS si aproximativ 4 milioane de dezvoltatori s-au inscris.

Acest lucru e impresionant, deoarece, daca un dezvoltator lanseaza cate o aplicatie, ar insemna ca 4 milioane de aplicatii pot fi create deja. HarmonyOS e alternativa companiei Huawei din China la sistemul de operare mobil Android al Google.

CITESTE SI:  Valve incearca sa franeze jocurile Steam in a fi vandute in afara Steam

Avand in vedere razboiul comercial dintre SUA si China in timpul administratiei Trump, companiei Huawei i s-a interzis sa integreze serviciile Google in smartphone-urile sale.

Din cauza acestui lucru, Huawei a dezvoltat o platforma mobila alternativa. Cu toate acestea, se crede ca HarmonyOS cu 4 milioane de dezvoltatori nu va fi o platforma exclusiv pentru smartphone-uri.

CITESTE SI:  Ce pret are noua boxa inteligenta Huawei

Asta pentru ca Huawei va integra HarmonyOS in gadgeturi inteligente, cum ar fi smart TV-urile, electrocasnicele inteligente si asa mai departe. Ce parere ai despre asta? Crezi sistemul de operare mobil HarmonyOS cu 4 milioane dezvoltatori va reusi, in timp, sa fie un rival pe masura Android?