fbpx
Noul procesor MediaTek pentru tablete 5G

Noul procesor MediaTek pentru tablete 5G

Compania MediaTek din Taiwan controleaza o parte importanta din piata mobila, datorita eficientei procesoarelor sale mobile. Dar compania MediaTek din Taiwan e pe punctul de a duce lucrurile la nivelul urmator, prin permiterea producatorilor sa produca computere si tablete 5G mai ieftine.

Kompanio 1300T e un procesor cu 8 nuclee bazat pe procesul de fabricatie de 6nm care poate fi considerat versiunea de tableta a procesorului MediaTek Dimensity 1200 pentru smartphone-uri 5G.

CITESTE SI:  Compania care a creat primul cip pe 2nm din lume

De obicei, aceste procesoare de tablete suporta o temperatura mai ridicata. Asta inseamna ca pot functiona mai rapid si mai fierbinti pentru perioade mai extinse de timp, fiind astfel mai potrivite pentru volumul de lucru al computerelor decat pentru cel al smartphone-urilor.

Aceste procesoare bazate pe ARM folosesc mai putina energie decat cipul tipic de PC si pot creste durata de viata a acumulatorului. Kompanio 1300T 5G de la MediaTek suporta 16GB de RAM si stocare UFS 3.1.

CITESTE SI:  De ce Samsung ar renunta la cipul Qualcomm pentru smartphone-ul Galaxy S21

Acest lucru ofera producatorilor de tablete posibilitatea de a crea configuratii avansate si ofera o flexibilitate a preturilor in segmentele de piata pe care le detin.

De asemenea, suportul pentru ecranele 1440p si 120Hz pare rezonabil. Experienta mobila a companiei taiwaneze MediaTek prezinta potential pentru apelurile video, deoarece aceste platforme integreaza GPU-uri dedicate.

Conectivitatea 5G incorporata e unul dintre cele mai importante aspecte ale mobilitatii moderne. 5G-ul e foarte important in ceea ce priveste productivitatea pe tablete, mai ales atunci cand va deplasati de la conexiunea WiFi de interior catre spatii exterioare.

CITESTE SI:  Cum a pierdut Apple sume considerabile in ultimii 10 ani

Noile tablete 5G cu procesor Kompanio 1300T de la compania MediaTek din Taiwan vor aparea in al treilea trimestru al anului 2021. Ce crezi despre asta?