fbpx
Noul modem LTE mobil al Samsung suporta viteze mai mari decat o conexiune la internet prin fibra

Noul modem LTE mobil al Samsung suporta viteze mai mari decat o conexiune la internet prin fibra

Samsung Electronics, un lider mondial in tehnologii avansate de semiconductori, a anuntat ca a dezvoltat o tehnologie de modem LTE pentru urmatoarea generatie de procesoare mobile ale companiei care suporta 6CA (6 carrier aggregation) pentru prima data in industrie.

Cipul mobil de varf existent al Samsung, Exynos 8895, are un dispozitiv LTE mobil de categoria 16 care suporta viteze de download de pana la 1Gbps. Nefiind multumita de aceste cifre, compania gigant Samsung a lucrat indeaproape cu furnizorul japonez de instrumente de masurare pentru telecomunicatii Anritsu pentru a ajunge la viteze de download de pana la 1,2Gbps cu noul sau modem LTE de categoria 18 care este primul modem mobil LTE din industrie care integreaza suport 6CA.

CITESTE SI:  De ce unui operator din Noua Zeelanda i s-a interzis sa foloseasca echipamente Huawei

Ceea ce inseamna asta este ca dispozitivele care incorporeaza acest modem LTE Samsung vor putea sa suporte viteze de download mai mari decat o conexiune normala la internet prin fibra pentru acasa.

Noul modem 6CA al Samsung care este mai rapid decat o conexiune la internet prin fibra ofera suport pentru viteze de download teoretice de pana la 1,2Gbps. De asemenea, va duce la apeluri video si transmisii mobile live fara intreruperi.

CITESTE SI:  Jaguar foloseste o tehnologie NASA pentru a monitoriza undele cerebrale ale soferilor

Suportul de agregare din partea operatorului de telefonie mobila imbunatateste vitezele de transfer de date si performanta retelei. Avand in vedere ca Samsung a crescut capabilitatea de agregare de la cinci benzi la sase, noul dispozitiv LTE poate oferi transferuri de date mai rapide si mai stabile decat o conexiune la internet prin fibra.

CITESTE SI:  De ce Apple doreste o tastatura din sticla

De asemenea, suporta MIMO 4×4 (Multiple-Input, Multiple-Output) si o schema 256 QAM de ordin superior pentru viteze maxime de transfer de date. Noul modem LTE de categoria 18 al Samsung care suporta 6CA va fi integrat cu procesoarele mobile ale companiei care vor intra in productie in masa pana la sfarsitul acestui an, cel tarziu. Exista foarte mari sanse ca Galaxy S9 ar putea fi primul smartphone care va integra acest nou modem LTE de mare viteza.