fbpx
Noul cip Huawei Kirin 970 are inteligenta artificiala incorporata

Noul cip Huawei Kirin 970 are inteligenta artificiala incorporata

Ieri la IFA 2017, Huawei a dezvaluit o noua era in inovatia smartphone-urilor. Richard Yu a dezvaluit viziunea companiei asupra viitorului inteligentei artificiale (AI) cu lansarea cipului Kirin 970. Il puteti vedea pe Richard Yu tinandu-l pe acesta.

Compania si-a dezvaluit noul cip Kirin 970 la IFA 2017 mai devreme in aceasta saptamana. Compania a spus ca acest cip va propulsa “viitorul smartphone-urilor”. Acesta are inteligenta artificiala incorporata pentru a-i permite smartphone-ului propulsat de Kirin 970 sa ofere mai multe caracteristici smart.

CITESTE SI:  VIDEO: Vivo ar putea fi primul producator de smartphone-uri care va veni cu un smartphone cu senzor de amprente digitale integrat in display

Cipul Huawei Kirin 970 are un procesor cu 8 nuclee si un procesor grafic cu 12 nuclee. Compania sustine ca acesta ofera o performanta de 25 de ori mai mare si o eficienta de 50 de ori mai mare decat procesorul Cortex-A73.

Produs printr-un proces de fabricatie de 10nm, Kirin 970 are o unitate neurala de procesare dedicata pentru inteligenta artificiala. Compania o ofera ca si platforma deschisa pentru dezvoltatorii mobili de inteligenta artificiala si pentru parteneri.

CITESTE SI:  De ce s-a creat un sistem AI care identifica programatorii dupa codul lor

Richard Yu, CEO al Consumer Business Group al Huawei, a explicat ca inteligenta artificiala mobila a Huawei este o combinatie dintre inteligenta artificiala de pe dispozitiv si AI din cloud.

“Huawei se angajeaza sa transforme dispozitivele smart in dispozitive inteligente prin construirea de capabilitati care suporta dezvoltarea coordonata de cipuri, dispozitive si servicii de cloud”, a declarat acesta.

De asemenea, exista un nou ISP dual care promite recunoasterea imbunatatita a zgomotului in conditii de lumina redusa. Cipul Kirin 970 are suport 4,5G LTE Categoria 18 care ofera compatibilitate pentru viteze de download teoretice de pana la 1,2Gbps.

CITESTE SI:  Oppo este producatorul de smartphone-uri numarul 1 din China

Huawei Mate 10 va fi primul smartphone care va fi propulsat de noul Kirin 970 al Huawei. Compania are de gand sa-si dezvaluie noul smartphone de varf pe data de 16 octombrie.