fbpx

Noul centru de date al Google va fi foarte eco

Noul centru de date al Google va fi foarte eco

Google planuieste sa construiasca un centru de date eco de 600 de milioane de dolari in Alabama, potrivit guvernatorului Robert Bentley. Centrul eco, cel de-al saptelea din Statele Unite si al 14-lea in lume al Google, va aduce 75-100 de joburi bine platite pentru comitatul Jackson. “Aceasta este o zi fantastica si palpitanta pentru comitatul Jackson”, a spus Matthew Hodges.

Compania Google este atat de prezenta in vietile noastre de zi cu zi, incat multele servicii pe care le accesam online necesita aparitia a mai multor datacentere Google.

CITESTE SI:  Intel dezvolta o flota de 100 de masini autonome

Practic, datacenter-ele sunt motoarele internetului. Cu cat exista mai multi oameni care navigheaza pe internet, cu atat nevoia de centre de date mai mari si mai bune este mai mare.

In plus, acestea trebuie sa fie mai eficiente din punct de vedere energetic. Google si-a extins centrele sale de date nu cu mult timp in urma in Iowa, Georgia, Singapore si Belgia, iar pe al 14-lea l-a amplasat in statul american Alabama.

CITESTE SI:  Apple vrea Siri offline. Ce obstacole exista

Motivul pentru care cel de-al 14-lea centru de date este diferit de restul centrelor de date ale Google este reprezentat de faptul ca acesta va fi situat in aceeasi locatie ca si centrala de energie pe baza de carbune Widows Creek din Jackson County.

Se presupune ca aceasta centrala va fi inchisa in curand, iar Google vrea sa redezvolte mari spatii industriale cum este acesta. Compania poate profita de numeroasele linii de transmitere a curentului electric ale centralei.

CITESTE SI:  Motivul posibil pentru care Twitch a fost blocat in China

In acest fel, se va putea aduce o cantitate mare de energie regenerabila pentru alimentarea noului datacenter eco, iar tinta finala este ca acest centru de date eco sa functioneze 100% pe baza de energie regenerabila. Acesta este cu siguranta un proiect care merita, nu-i asa?