fbpx

Noul avion fara pilot al Boeing alimenteaza avioanele de lupta in zbor

Noul avion fara pilot al Boeing alimenteaza avioanele de lupta in zbor

Avioanele de lupta cu reactie se bazeaza pe realimentarea in aer pentru a-si extinde durata de zbor. Militarii din intreaga lume folosesc cisterne aflate la bordul aeronavelor care sunt capabile sa realimenteze avioanele de lupta cu reactie in timp ce sunt in aer. Boeing a dezvaluit un nou tip de cisterna aeriana si este una care nu necesita pilot. Noul avion fara pilot al Boeing a fost proiectat pentru a realimenta avioanele de lupta cu reactie din Statele Unite.

CITESTE SI:  Ce zic autoritatile despre cazul celor 2 arestati pentru perturbarea aeroportului Gatwick

Marina Statelor Unite a emis o cerere de propuneri in luna octombrie, deoarece a cautat capabilitati de realimentare fara pilot pentru multe dintre avioanele sale de lupta.

Printre acestea se numara Boeing F/A-18 Super Hornet, Boeing EA-18G Growler si Lockheed Martin F-35C. Companiile interesate trebuiau sa raspunda cererii Marinei pana pe 3 ianuarie 2018.

Boeing a dezvaluit cisterna sa aeriana fara pilot. Aeronava fara pilot si-a terminat testarea motorului si va ajunge pe rampa de zbor pentru o demonstratie la inceputul anului 2018.

CITESTE SI:  Cum vrea Boeing sa reabiliteze numele avionului 737 Max

Avionul fara pilot selectat trebuie sa fie capabil sa decoleze si sa aterizeze pe un portavion pentru aeronave. Va trebui sa functioneze cu sistemele de catapultare, lansare si recuperare care se gasesc pe portavioane.

Propunerea companiei Boeing este aeronava cisterna MQ-25 Stringray. Compania spune ca poate livra 6803 de litri de combustibil la o distanta de 804 kilometri distanta de un portavion.

CITESTE SI:  Ce masina electrica a doborat un record de viteza vechi de 20 de ani

Acest lucru ar trebui sa fie suficient pentru a oferi avioanelor de lupta un zbor suplimentar de pana la 643 de kilometri. “Experienta noastra ne da incredere in abordarea noastra. Vom fi pregatiti pentru testele de zbor in momentul acordarii contractului de inginerie si dezvoltare”, a spus amiralul Don Gaddis. Acesta conduce programul de alimentare cu combustibil pentru organizatia Phantom Works a Boeing.