fbpx

Noua placa Raspberry Pi 3 B+ vine cu mai multa putere

Noua placa Raspberry Pi 3 B+ vine cu mai multa putere

Raspberry Pi tocmai si-a sarbatorit cea de-a sasea aniversare, au trecut sase ani de la lansarea versiunii originale a placii. De atunci, a lansat diverse modele noi. Pana in prezent au fost vandute 9 milioane de placi Pi 3.

Fundatia Raspberry Pi a vandut milioane de dispozitive de calcul la preturi accesibile si continua sa reimprospateze gama de produse pentru a le permite oamenilor sa execute mai multe sarcini cu aceste placi.

CITESTE SI:  Lenovo K80 - primul smartphone Lenovo cu 4GB de RAM

Raspberry Pi 3 de varf a fost actualizata si aduce mai multa putere si o retea imbunatatita. Raspberry Pi 3 Model B+ va ajuta cu siguranta fundatia sa vanda mai multe unitati ale placilor de calcul accesibile ca pret.

Placa Raspberry Pi 3 Model B+ de mare putere are un procesor ARM Cortex-A53 quad-core de 64 de biti de 1,4GHz si suporta Gigabit Ethernet prin USB precum si WiFi dual-band si Bluetooth.

CITESTE SI:  Pretul noului notebook Surface Laptop Go al Microsoft

De asemenea, dispune de pini Power-over-Ethernet, gestionare termica imbunatatita si booting USB. Procesorul a fost imbunatatit fata de cipul de 1,2GHz de anul trecut.

Se spune ca aceasta imbunatatire a fost posibila prin imbunatatirea designului termic. Conectivitatea wireless dual-band de 2,5GHz si 5GHz precum si suportul Gigabit Ethernet prin USB 2.0 suporta viteze de pana la 300Mbps, o viteza tripla fata de cea oferita de dispozitivele anterioare.

Power-over-Ethernet (PoE) nu a fost suportata de dispozitivele companiei pana acum. Fundatia va lansa acum propriul HAT PoE, astfel incat producatorii de componente sa-l poata folosi.

CITESTE SI:  Ce preturi uriase va avea masina electrica Porsche Taycan

Model B+ prezinta toate aceste imbunatatiri, pastrand in acelasi timp dimensiunea predecesorului sau, permitand meseriasilor sa foloseasca noul dispozitiv pentru tot felul de lucruri. Chiar si pretul este acelasi, iar noua placa Raspberry de mare putere poate fi cumparata pentru 35 de dolari.