fbpx

Noua modalitate prin care creatorii YouTube pot genera venituri

Noua modalitate prin care creatorii YouTube pot genera venituri

Compania YouTube din Statele Unite a lansat o noua modalitate prin care creatorii platformei pot genera venituri de pe urma clipurilor lor video, adica fara a se baza pe anunturi/ publicitate.

In trecut, singurul mod oficial pentru creatorii de pe platforma YouTube de a genera venituri a fost prin anunturi. Dar avand in vedere cat de stricta e compania YouTube din Statele Unite cu privire la ce tip de clipuri si canale pot fi monetizate, aceasta nu era o optiune viabila pentru toti cei care creeaza clipuri video.

CITESTE SI:  De ce California ar putea pune o taxa pe SMS-uri

Acest lucru i-a determinat pe creatori sa apeleze la solutii terte, cum ar fi Patreon, pentru a genera venituri. Dar acum compania YT din Statele Unite a anuntat o noua functie care le ofera creatorilor o noua modalitate de a genera venituri cu clipurile lor video.

Potrivit YT: “Fanii care urmaresc clipuri video pe YouTube pot oferi bani creatorilor pentru a-si exprima recunostinta. Oamenii vor putea vedea un GIF si, ca bonus suplimentar, comentariul lor cu achizitia va fi evidentiat, iar creatorii pot raspunde la acel comentariu”.

CITESTE SI:  La ce ar putea fi buna noua caracteristica Povesti a YouTube

Chiar acum, exista patru optiuni in ceea ce priveste sumele – 2, 5, 10 si 50 de dolari (sumele pot fi diferite in functie de moneda dv.). Compania YouTube va percepe un procent de 30% din aceste sume. Si anterior compania din Statele Unite a cochetat cu o astfel de modalitate de generare venituri.

YouTube a lansat anterior functia Super Chat care oferea ceva similar. In acest moment, noua functie e disponibila numai in stadiu beta si s-a lansat numai in 68 de tari, asa ca inca nu e disponibila pentru toti utilizatorii din lume.

CITESTE SI:  Smartwatch-ul Huawei Watch GT e oficial - specificatii

Ce parere ai despre asta? Crezi ca creatorii de pe platforma YouTube vor folosi in masa noua functie de generare de venituri? Crezi ca va fi la fel de eficienta la generat venituri ca Super Chat?