Noua limita de 280 de caractere a Twitter se lanseaza pentru toti utilizatorii

Noua limita de 280 de caractere a Twitter se lanseaza pentru toti utilizatorii

Extinderea tweet-urilor la 280 de caractere s-a lansat public tuturor utilizatorilor in limbile acceptate, inclusiv pentru limba engleza. Compania a anuntat pentru prima data controversatul plan de a depasi 140 in septembrie, observand la vremea respectiva faptul ca un numar de caractere mai lung le permitea utilizatorilor sa-si exprime mai mult din gandurile lor fara a pierde spatiu din tweet.

Limita de 140 a Twitter a fost una dintre caracteristicile definitorii ale platformei de-a lungul anilor. Ideea este de a le permite utilizatorilor sa trimita mesaje si statusuri scurte, spre deosebire de postarile lungi de pe bloguri.

CITESTE SI:  Ce le spune Apple clientilor sai dupa incidentul cu hack-ul

Acest lucru a ajutat la diferentierea Twitter-ului de alte platforme sociale, dar se pare ca incepand de acum aceasta limita de 140 se dubleaza. Intr-o postare pe blogul companiei, aceasta a anuntat ca vor lansa o noua limita pentru toti utilizatorii sai, limita fiind ridicata de la 140 de caractere la 280.

Potrivit Alizei Rosen de la Twitter, scopul tweet-urilor de 280 de caractere este acela de a le permite utilizatorilor sa se exprime mai bine si, pe baza constatarilor lor, exact asta s-a intamplat.

CITESTE SI:  Apple a folosit deep learning pentru a rezolva vocea robotica a lui Siri, poti asculta diferenta

Asta vine dupa o perioada de test din septembrie, in care Twitter a permis unui numar de utilizatori sa posteze tweet-uri cu limita de 280 de caractere. Potrivit Alizei Rosen, “Persoanele din experiment ne-au spus ca o limita de caractere mai mare i-a facut sa se simta mai multumiti de modul in care s-au exprimat pe Twitter, de abilitatea de a gasi continut bun si de Twitter in general”.

CITESTE SI:  O companie dezvolta displayuri de telefon care nu necesita energie

Retineti ca aceasta modificare se va aplica numai limbilor in care “umplerea completa” era o problema, cum ar fi limba engleza. Compania precizeaza pe blog ca limbi precum japoneza, coreeana si chineza vor avea in continuare o limita de 140 de caractere. Mai multe detalii pentru utilizatori pot fi gasite pe site-ul Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *