fbpx
Noua echipa hardware a Google isi va avea sediul in Shanghai

Noua echipa hardware a Google isi va avea sediul in Shanghai

Google accelereaza productia de hardware in Shanghai, China, alcatuind rapid o echipa de ingineri pentru a supraveghea si controla producerea smartphone-urilor Pixel, boxelor Google Home si a altor produse.

Aceasta miscare ridica miza pentru relatia tensionata a Google cu guvernul de la Beijing – care apreciaza extinderea productiei – dar care continua sa blocheze motorul de cautare Google si unele aplicatii in tara.

Compania a inceput sa devina serioasa in ceea ce priveste concurarea pe piata ca companie hardware anul trecut. Aceasta a lansat de atunci cateva smartphone-uri si dispozitive inteligente.

CITESTE SI:  Cum sunt ochelarii inteligenti si pliabili ai Samsung care ar putea fi lansati in viitor

Potrivit unei noi stiri, compania a alcatuit o noua echipa hardware care isi va avea sediul in Shanghai, China. Se pare ca a angajat fosti angajati de-ai companiei Apple si Amazon pentru a forma aceasta echipa.

The Information spune ca Google alcatuieste aceasta noua echipa hardware care isi va avea sediul in Shanghai. Compania avea aproape 20 de ingineri in Shanghai anul trecut pe vremea asta, iar acum are aproape 150 de angajati.

CITESTE SI:  Smartphone-ul pliabil Samsung Galaxy Z Flip. Pret si specificatii

Se pare ca echipa cu sediul in Shanghai va dezvolta noi smartphone-uri si produse pentru locuinte. Fostii angajati Apple si Amazon care au fost angajati de Google sunt considerati ca avand “experienta in managementul hardware si in lantul de aprovizionare”.

Ambele sunt domenii esentiale pentru o companie hardware. Stirea mentioneaza ca aceasta echipa va lucra, de asemenea, la dispozitive precum castile VR Pixelbook si Daydream precum si la dispozitivele purtabile.

CITESTE SI:  Microsoft vrea sa-ti transforme smartphone-ul intr-un scanner 3D

Chiar daca aceasta echipa isi va avea sediul in Shanghai, Google nu are planuri sa vanda dispozitive in aceasta tara pentru moment. Se spune ca foloseste Shanghai ca baza pentru a dezvolta relatii cu companiile de productie din zona pentru a-si extinde in mod eficient businessul hardware la nivel global.