fbpx

Noua companie care ar dezvolta propriile cipuri ARM

Noua companie care ar dezvolta propriile cipuri ARM

O alta companie, pe langa Apple, intentioneaza sa-si proiecteze si sa-si dezvolte propriile cipuri ARM pentru a le folosi probabil in PC-urile sale proprii. Acum nu e vorba despre compania Samsung din Coreea de Sud.

Se pare ca Apple nu e singura companie cu ambitia de a-si reduce dependenta de Intel. Potrivit Bloomberg, Microsoft din Statele Unite dezvolta procesoare ARM proprii pentru a propulsa dispozitive Surface si infrastructura cloud.

CITESTE SI:  Ce masuri de siguranta a luat Uber pentru a testa din nou masini autonome

Desi nu prea exista detalii despre proiect, Bloomberg relateaza ca compania din Statele Unite lucreaza la un procesor ARM pe care intentioneaza sa-l foloseasca in centrele sale de date.

De asemenea, exploreaza optiunea de a utiliza acelasi design de cip ARM in gama sa de PC-uri Surface, dar e posibil ca cipul ARM propriu va fi folosit intr-un context cloud, nu in PC-urile sale.

In prezent, Microsoft din SUA foloseste procesoare de la Intel aproape exclusiv pentru a propulsa serviciile sale cloud Azure. Producatorul de cipuri Intel este dominant in domeniul serverelor, totalizand o cota de piata de 90%.

CITESTE SI:  Variantele Enterprise Edition ale smartphone-urilor Galaxy S8 si Galaxy Note 8 au fost lansate

Stirile noi au dus la scaderea preturilor actiunilor Intel cu circa 6,3%, inainte ca tranzactionarea sa fie inchisa pentru ziua respectiva. “Deoarece siliciul este un element fundamental pentru tehnologie, continuam sa investim in propriile noastre capabilitati in domenii precum proiectarea, productia si instrumentele, promovand si consolidand parteneriate cu o gama larga de furnizori de cipuri”, a declarat purtatorul de cuvant al Microsoft, Frank Shaw.

CITESTE SI:  Lista cu browsere terte care pot fi setate implicite pe iPhone-uri in iOS 14

Desi compania Microsoft din SUA s-a implicat in cipuri ARM proprii si in trecut, in ceea ce priveste PC-urile sale Surface, aceasta ar fi o noua tendinta pentru companie. Ce parere ai despre aceasta stire?