Noua baterie a Sony ar putea avea o durata de viata cu 40% mai mare

Noua baterie a Sony ar putea avea o durata de viata cu 40% mai mare

Cu fiecare an care trece, companii precum Apple si Samsung reusesc sa produca telefoane mai rapide si cu un numar din ce in ce mai mare de caracteristici.

Toate bune si frumoase pana aici, dar tehnologia bateriei pare ca a fost plafonata in ultimii ani. Asadar, nu este o surpriza sa aflam ca una din dorintele celor mai multi utilizatori de smartphone este o durata de viata a bateriei prelungita.

Cu fiecare generatie de smartphone-uri, poti fii sigur ca vor fi adaugate din ce in ce mai multe caracteristici in dispozitivele respective si desi acumulatoarele devin mai eficiente cu timpul, functiile adaugate in smartphone-uri vor compensa indiferent daca acumulatoarele cresc in capacitate.

CITESTE SI:  Cum a fost afectata Nintendo de cutremurul din Hokkaido, Japonia

Totusi, suntem recunoscatori pentru faptul ca companiile lucreaza la imbunatatirea capacitatii si duratei de viata a acumulatorului pe parcurs, iar Sony este una dintre companiile care a facut un salt destul de mare sub forma unei noi baterii de mare capacitate care se va baza pe compusi de sulf, spre deosebire de lithium-ion.

Electrodul din bateriile bazate pe sulf ale Sony s-ar dizolva prea rapid in electrolit in mod normal la fiecare ciclu de incarcare, iar acest lucru reduce capacitatea acumulatorului.

Sony sustine ca noile sale acumulatoare cu durata de viata mai mare vor avea o capacitate cu 40% mai mare multumita noului compus de sulf care va functiona diferit fata de cel normal.

CITESTE SI:  VIDEO: Cu ce tehnologii audio vine smartphone-ul Sony Xperia XA2 Plus anuntat oficial

Cu alte cuvinte, o baterie Sony cu o capacitate de 3220mAh de dimensiuni similare ar putea, teoretic vorbind, sa ofere o durata de viata a bateriei de pana la 4500mAh.

Ce ziceti despre asa un progres? Totusi, va trebui sa mai asteptam pana ce Sony va comercializa aceste baterii, dar cel putin exista o promisiune a Sony pentru un viitor mai luminos. Asta este partea de asteptat care este sfasietoare.

Sursa: nikkei.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *