fbpx

Noua aplicatie de mesagerie cu criptare end-to-end

Noua aplicatie de mesagerie cu criptare end-to-end

O noua aplicatie de mesagerie va avea capabilitatea de criptare a mesajelor. Mesajele vor fi criptate end-to-end, ceea ce va spori securitatea. Aplicatia de mesagerie despre care e vorba acum nu este WhatsApp si nici Telegram.

Dupa cativa ani, compania Google din Statele Unite a anuntat ca mesageria RCS va fi disponibila la nivel global, oricine are un telefon Android care foloseste aplicatia Google Messages va putea folosi noua functie.

RCS este un upgrade major la functiile de baza de SMS pe care telefoanele le au de ani de zile. Functiile RCS includ o calitate imbunatatita a clipurilor video si a fotografiilor, posibilitatea de a vedea cand chaturile sunt citite, trimiterea si primirea de mesaje prin WiFi, imbunatatirea capacitatilor de chat de grup si trimiterea de reactii la mesaje.

CITESTE SI:  Apple se va concentra pe aceste aspecte de sanatate importante

O parte dintre functiile care sunt acceptate in aplicatii de mesagerie de sine statatoare, cum ar fi Facebook Messenger, Telegram si WhatsApp, vor fi disponibile pentru oricine foloseste aplicatia de mesagerie Google Messages.

CITESTE SI:  YouTube are un mod intunecat ascuns pe care il poti activa

Dincolo de lansarea globala a RCS, Google a anuntat si o alta caracteristica importanta pentru RCS: criptarea end-to-end. Criptarea end-to-end nu este inca disponibila.

Google a declarat ca criptarea end-to-end in conversatiile individuale utilizand RCS va fi posibila incepand cu testarii beta beta luna aceasta si ca va fi disponibila si pentru alti oameni la inceputul anului viitor.

CITESTE SI:  Ce telefoane Android ar putea contine malware din fabrica

Mesajele “eligibile” vor fi criptate end-to-end in mod automat, iar ambii participanti vor trebui sa utilizeze aplicatia Google Messages cu functiile de chat activate.

Desi Google nu a dezvaluit exact cand va iesi functia de criptare end-to-end din stadiul beta, se pare ca aplicatia de mesagerie Messages are o versiune beta la care oamenii se pot inscrie aici. Cei care se inscriu vor putea folosi noile functii mai devreme decat ceilalti.