fbpx

Norvegia vrea ca toate zborurile pe distante scurte sa fie efectuate de avioane electrice pana in 2040

Norvegia vrea ca toate zborurile pe distante scurte sa fie realizate de avioane electrice pana in 2040

Toate companiile aeriene din Norvegia ar trebui sa aiba avioane in intregime electrice pana in 2040, a declarat miercuri un reprezentant al directorul executiv al Avinor din Norvegia care a consolidat rolul natiunii nordice ca pioner in domeniul transportului electric.

Norvegia a devenit un pioner pe piata transportului pe electricitate, deoarece are deja mai multe masini electrice decat orice alta tara de pe planeta. Este putin ironic faptul ca Norvegia este, de asemenea, cel mai mare producator de petrol si gaze din Europa de Vest.

CITESTE SI:  Ce aplicatie Tesla va obtine autentificare cu doi factori

De asemenea, doreste sa fie prima tara care adopta in mod corespunzator avioane alimentate complet de electricitate, cel putin pentru zborurile de scurta durata. Norvegia are scopul de a se asigura ca toate zborurile pe distante scurte din tara sunt 100% electrice pana in 2040.

Un reprezentat al unui aeroport din Norvegia a afirmat ca toate companiile aeriene cu transport pe distante scurte ale tarii ar trebui sa fie complet alimentate cu energie electrica incepand cu anul 2040.

CITESTE SI:  Cum ar putea Apple Watch se monitorizeze boala Parkinson

Tara doreste sa fie prima din lume care trece la transportul aerian pe electricitate, a declarat directorul executiv al Avinor, Dag Falk-Petersen. Avinor considera ca toate zborurile cu o durata de pana la 1,5 ore pot fi efectuate de aeronave pe deplin electrice.

Zboruri de aceasta durata pot acoperi toate rutele interne din Norvegia, precum si zboruri catre capitalele scandinave din apropiere. In prezent, intentioneaza sa lanseze o oferta de licitatie in viitorul apropiat pentru a testa o ruta comerciala care va fi folosita de un mic avion electric cu 19 locuri pana in 2025. “Cand ne vom atinge scopul, calatoria cu avionul nu va mai fi o problema pentru climat, va fi o solutie”, a spus Falk-Peterson.