fbpx

Nokia X6 a fost anuntat oficial – smartphone ieftin cu camera duala, display 19:9 si breton

Nokia X6 a fost anuntat oficial - smartphone ieftin cu camera duala, display 19 9 si breton

HMD Global a lansat noul sau smartphone, Nokia X6, in China. Dispozitivul, anterior cu numele Nokia X, a fost prezentat la Beijing acum scurt timp. Acest smartphone ieftin este primul dispozitiv Nokia care are bretonul controversat si un display cu raport de aspect de 19:9.

Designul cu bretonul pe care il vedem pe smartphone-uri va continua sa existe. Asta pentru ca acesta nu este prea mult o alegere de design, ci mai degraba o necesitate.

Mai multe companii incep sa lanseze smartphone-uri cu ecran full-screen si, pentru ca multe dintre ele incearca sa elimine marginea cat de mult este posibil, asta inseamna ca trebuie sa existe o alta locatie pentru a gazdui difuzorul, camera frontala si unii senzori.

CITESTE SI:  LG K7 si LG K10 - noi smartphone-uri midrange ale LG. Specificatii oficiale

Din acest motiv trebuie sa existe bretonul. Din pacate, se pare ca Nokia si HMD Global nu par sa scape de aceasta realitate lansand modelul Nokia X6. Acesta este cel mai recent smartphone ieftin al companiei care are un display edge-to-edge (cu exceptia marginii din partea de jos) si un breton in partea de sus, desi, din fericire, in acest caz bretonul pare sa fie mai mic decat la unele dintre celelalte modele pe care le-am vazut.

CITESTE SI:  SoftBank definitiveaza preluarea ARM

In ceea ce priveste specificatiile, Nokia X6 nu pare a fi cel mai puternic smartphone din gama HMD. Exista un display de 5,8 inci cu rezolutie Full HD+, un procesor Qualcomm Snapdragon 636, 4GB de RAM si un spatiu de stocare de 32GB.

Cu toate acestea, avand in vedere designul sau, presupunem ca Nokia X6 nu este prea rau pentru un smartphone de clasa de mijloc. De asemenea, telefonul are o camera duala in partea din spate care consta intr-o camera de 16MP si 5MP, o camera frontala de 16MP si, asa cum am spus, pentru un smartphone de clasa de mijloc nu e prea rau, mai ales daca iei in considerare faptul ca Nokia X6 are un pret de numai 205 de dolari.