fbpx
Nokia cumpara Alcatel-Lucent pentru 15,6 miliarde de euro

Nokia cumpara Alcatel-Lucent pentru 15,6 miliarde de euro

Nokia a dat inainte cu ambitia sa de a deveni unul dintre cei mai mari producatori de echipamente de retea din lume dupa ce a cumparat perechea franceza Alcatel-Lucent pentru 16,6 miliarde de dolari (15,6 miliarde de euro), a anuntat compania astazi.

Compania combinata se va numi Nokia Corporation si va avea sediul principal in Finlanda. De asemenea, isi va pastra centrele de cercetare si dezvoltare din Statele Unite, Franta, Germania si China.

Compania finlandeza va cumpara rivalul francez Alcatel-Lucent care valoreaza 15,6 miliarde de euro. Astfel, compania spera sa-si construiasca business-ul de echipamente de telecomunicatii pentru a putea concura cu liderul de piata Ericsson.

CITESTE SI:  Modul in care Apple s-ar putea sa reinvie brandul MagSafe

Intelegerea va redefini un sector care nu prea creste si care este supus presiunii din partea jucatorilor chinezi low-cost ca Huawei si ZTE. Cu aproximativ 114 000 de angajati si vanzari de 26 de miliarde de euro, compania combinata va deveni a doua cea mai puternica companie pe piata de echipamente de telecomunicatii, cu o cota de piata globala de 35%, in spatele Ericsson care detine o cota de piata de 40% si in fata Huawei care detine o cota de 20%.

CITESTE SI:  Ce factura uriasa a primit o familie pentru ca a folosit 30 de minute internetul pe smartphone

Ieri, a circulat un zvon conform caruia Nokia planuieste sa achizioneze producatorul francez de echipamente de telecomunicatii Alcatel-Lucent, iar astazi compania finlandeza a anuntat oficial ca va cumpara Alcatel-Lucent pentru suma de 15,6 miliarde de euro.

Odata cu achizitionarea companiei de 15,6 miliarde de euro, Nokia va cumpara si laboratoarele companiei impreuna cu o multime de patente. Acest lucru va ajuta Nokia la dezvoltarea tehnologiilor de viitor, printre care se numara si cea 5G. Totusi, asta nu inseamna ca Nokia intra din nou in scena deoarece brandul Alcatel este o fuziune dintre Alcatel-Lucent si compania chinezeasca TCL. Deci, deocamdata Nokia ramane in umbra.

CITESTE SI:  VIDEO: Asa arata iPhone-ul cu ecran detasabil

Compania finlandeza planuia prima data sa cumpere afacerea wireless a Alcatel-Lucent dar seful Alcatel a refuzat. Acest lucru a condus la cumpararea intregii companii de catre Nokia pentru 15,6 miliarde de euro, iar cumpararea va fi finalizata oficial in prima jumatate a anului 2016.