fbpx
Noile procesoare ARM au fost construite pentru inteligenta artificiala

Noile procesoare ARM au fost construite pentru inteligenta artificiala

ARM a sosit la evenimentul Computex 2017 din Taipei, Taiwn, cu cateva noi procesoare de smartphone pe care le-a dezvoltat cu scopul clar de a propulsa solutiile bazate pe inteligenta artificiala pe dispozitive mobile.

Asta nu este surprinzator deloc, avand in vedere ca inteligenta artificiala este in voga in ziua de azi si, luand in calcul ca industria se indreapta spre aceasta tehnologie, ne putem astepta ca si alte companii ca ARM sa urmeze acest trend.

ARM sustine ca noul sau nucleu de procesor Cortex-A75 pentru inteligenta artificiala ofera performanta la nivel de laptop fara sa foloseasca mai multa energie decat procesoarele mobile existente. Compania spune ca, spre deosebire de nucleul anterior A73, noul nucleu de procesor ofera o performanta cu 50% mai mare.

CITESTE SI:  Un computer urmareste gameplay-uri Mario si creeaza nivele de unul singur

Se spune ca noul nucleu de procesor A55 al ARM pentru inteligenta artificiala este de 2,5 ori mai eficient din punct de vedere energetic decat actualul nucleu A53, ceea ce este impresionant pentru un cip de clasa de mijloc.

CITESTE SI:  Ce brevete de smartphone-uri nebunesti are Samsung

Ambele noi procesoare pentru inteligenta artificiala se bazeaza pe fundatia “DynamIQ” a ARM, iar designul lor le permite lor sa fie folosite la o varietate de intrebuintari. Designul este diferit de arhitectura big.LITTLE a ARM in sensul ca nu formeaza perechi cu un numar egal de nuclee de procesor foarte puternice cu unele mai putin puternice.

DynamIQ functioneaza cu pana la opt nuclee complet diferite, asa ca un nucleu puternic poate fi cuplat cu nuclee mid-range sau lower-power daca este nevoie. ARM a prezentat de asemenea noul lor nucleu grafic Mali-G72 la Computex 2017.

CITESTE SI:  Huawei ar putea fi cel de-al treilea cel mai mare producator de smartphone-uri

Este mai eficient din punct de vedere energetic decat predecesorul sau si promite, de asemenea, cu 17 procente mai multa eficienta la procesarea machine-learning. Chiar daca aceste nuclee pentru inteligenta artificiala au fost anuntate acum cateva zile, acestea nu vor fi disponibile in dispozitivele de consum mai devreme de 2018.