fbpx
Nivelul de performanta al cipului A15 al Apple comparativ cu A14

Nivelul de performanta al cipului A15 al Apple comparativ cu A14

Unii oameni au procurat o mostra a noului cip A15 (care ar fi putea fi integrat in smartphone-urile iPhone 13 ale Apple de anul acesta) si au supus acel cip la diverse teste benchmark. Acestia au comparat performanta cipului A15 cu cea a lui A14 de anul trecut.

Se crede ca noul smartphone iPhone 13 al Apple va fi lansat cu un nou cip, cel mai probabil A15 Bionic. Deci cum se va compara performanta lui A15 Bionic cu performanta lui A14 care e in prezent integrat in smartphone-urile iPhone 12?

CITESTE SI:  Unele aplicatii folosesc microfoanele smartphone-urilor pentru a urmari obiceiurile de vizionare TV

Potrivit testelor, imbunatatirile GPU-ului ar fi imbunatatirile principale de performanta. Conform testelor, A15 a obtinut un scor de varf de 198FPS pe benchmark-ul Manhattan 3.1.

Cu toate acestea, in testele ulterioare acest scor a scazut la 140-150FPS. Pare a fi o reducere dramatica, dar, dupa cum subliniaza Tron intr-un tweet mai vechi, A14 a obtinut un scor de 120FPS in acelasi benchmark.

CITESTE SI:  Apple raspunde la stirea ca trimite date in China

Asa ca, chiar si dupa reducere, Apple A15 reuseste sa depaseasca A14 cu o marja considerabila. De asemenea, benchmark-urile au fost aparent facute in luna iulie.

Asta inseamna ca cipul nou nu a fost inca optimizat si probabil Apple a realizat intre timp anumite optimizari pentru a imbunatati si stabiliza performanta.

Ca urmare, abia dupa ce se lanseaza smartphone-urile iPhone 13 ne vom putea contura o idee precisa despre performanta cipului nou. Compania Apple din Cupertino, Statele Unite, a confirmat ca va gazdui un eveniment pe data de 14 septembrie.

CITESTE SI:  Cat de buna e AI la detectarea cancerului de col uterin fata de medici

Atunci vor fi probabil anuntate smartphone-urile iPhone 13 si smartwatch-ul Apple Watch Series 7. Deci reveniti mai tarziu pentru informatiile oficiale.

Ce parere ai despre asta? Crezi ca cresterea performantei GPU-ului cipului A15 al Apple (comparativ cu A14) va putea fi observata in utilizarea de zi cu zi?