fbpx

Niste tineri au folosit o drona pentru a prinde niste hoti de barci

Niste tineri au folosit o drona pentru a prinde niste hoti de barci

Niste presupusi hoti de barci au fost vanati miercuri cu o drona echipata cu camera de un tanar de 14 ani care se afla in vacanta in Camano Island, Washington, a spus politia.

Doi tineri, Chris Harris si un prieten, care vizitau San Francisco Bay Area, stateau la casa de vacanta a familiei si si-au legat barca de o geamandura marti seara.

In trecut am vazut cum niste hoti au fost prinsi cu electronice furate prin urmarirea dispozitivului folosind caracteristici precum Find My Phone/iPad si asa mai departe.

CITESTE SI:  Ce companie japoneza a creat aceasta masina zburatoare din Japonia

Se pare ca, recent, un grup de tineri a reusit sa dejoace cu o drona DJI Phantom o incercare de a fura o barca.

Cum s-a intamplat asta? Potrivit unuia dintre tineri, Chris Harris care a vorbit pentru ABC News, acestia stateau in casa de vacanta a familiei lor si au legat barca lor de o geamandura.

Cand tinerii s-au trezit a doua zi, au auzit sunete de barca cu motor si cand s-au uitat pe geam acestia si-au dat seama ca barca lor era condusa de niste hoti.

CITESTE SI:  Cum impiedica Ford hotii sa-ti fure rotile masinii

Atunci tanarul de 14 ani a luat drona sa DJI Phantom pe care a primit-o de la parintii sai ca si cadou de absolvire.

Tanarul a folosit apoi drona pentru a da de urma barcii cat de departe i-a permis, dar in cele din urma i-au pierdut pe hoti.

CITESTE SI:  O drona taie curentul pentru 1600 de oameni in Mountain View si duce la evacuarea unei biblioteci

Cu toate acestea, secventa video a dronei pe care tinerii au recuperat-o a fost suficienta pentru politie pentru a afla unde se indreptau, iar politia a reusit sa-i aresteze pe ambii hoti atunci cand acestia au andocat.

Am auzit ca unele drone din trecut le-au cauzat destul de multe neplaceri politiei si serviciilor de urgenta, dar, in acest caz, se pare ca drona a reusit sa fie folositoare la ceva.