fbpx

NASA primeste 55 de milioane de dolari pentru a construi un habitat pe Marte pana in 2018

NASA primeste 55 de milioane de dolari pentru a construi un habitat pe Marte pana in 2018

Congresul american a decis in aceasta luna sa faca in asa fel incat NASA sa accelereze lucrul la un modul de habitat care ar putea fi folosit pentru viitoarele misiuni spatiale, desi cum va face NASA acest lucru inca nu este clar.

NASA si cateva companii spatiale private lucreaza din greu pentru a duce oameni pe Marte, ideea fiind sa stabileasca un un habitat pe planeta Marte si eventual sa o colonizeze in viitor.

Mare parte din acest lucru s-a facut deja in cateva productii Hollywood excelente, dar inca este departe de realitate.

CITESTE SI:  De ce NASA intampina dificultati cu sonda sa de pe Marte

Congresul Statelor Unite vrea sa le dea un ghiont celor de la NASA pentru a atinge acest scop si tocmai din acest motiv a oferit agentiei spatiale 55 de milioane de dolari pentru a construi un habitat pentru a gazdui astronautii pe Marte pana in 2018.

Aceasta reprezinta o crestere sanatoasa a bugetului pentru NASA, iar potrivit SpaceNews, cresterea de 55 de milioane de dolari in buget este destinata dezvoltarii unui habitat spatial care va fi folosit pentru a-i gazdui pe astronauti cand acestia vor ajunge pe Marte.

CITESTE SI:  VIDEO: Elon Musk vrea sa bombardeze planeta Marte

Agentiei i s-a dat timp pana in 2018 sa creeze un prototip al “modulului de habitat” pentru Marte, iar agentia trebuie, de asemenea, sa tina la curent Congresul cu progresul la 6 luni dupa ce incep sa lucreze la acest proiect.

Cu siguranta agentiei ii vor prinde bine acei bani, dar acum va trebui sa tina pasul pentru a se conforma cerintelor Congresului.

CITESTE SI:  O zi pe Saturn dureaza mai putin decat se credea

Bigelow Aerospace si Boeing sunt doar cateva dintre companiile private care lucreaza de asemenea cu NASA pentru a dezvolta habitate spatiale pe Marte.

Va fi un proces lung si laborios, va trebui sa asteptam si sa vedem daca NASA este capabila sa respecte termenul limita de pana in 2018 impus de Congres pentru un prototip de habitat pentru Marte.