fbpx

Motorul de cautare Google prezice ca urmatorul presedinte al Statelor Unite va fi Hillary Clinton

Motorul de cautare Google prezice ca urmatorul presedinte al Statelor Unite va fi Hillary Clinton

Cand motorul de cautare Google a prezis Brexitul datorita datelor sale, putini au ascultat de analize. Pentru multi, parea improbabil ca mai mult de 50% din Marea Britanie va vota pentru a parasi Uniunea Europeana. Desigur, datele motorului de cautare Google s-au dovedit a fi precise.

Acum, avand in vedere ca se apropie alegerile din Statele Unite, motorul de cautare Google este inca o data urmarit cu atentie. Iar rezultatele sunt un pic surprinzatoare. Avand in vedere toate controversele din jurul lui Donald Trump, unii ar putea crede ca Hillary Clinton va deveni presedintele Statelor Unite. Se pare ca asa prezice si motorul de cautare Google.

CITESTE SI:  Ce lucru vital a lansat SpaceX pentru Statele Unite in spatiu

Pana unde poate ajunge inteligenta artificiala combinata cu un algoritm grozav? Se pare ca destul de departe. Asistentul virtual Cortana al Microsoft a dovedit ca este capabil sa prezica cu acuratete rezultatele concursului Eurovision, dar si cele ale Cupei Mondiale.

Oare Cortana va fi de acord cu motorul de cautare  ca urmatorul presedinte al Statelor Unite va fi Hillary Clinton? Asta chiar ar fi interesant de vazut.

CITESTE SI:  Un departament al guvernului britanic renunta la Microsoft in favoarea Google

Practic, atunci cand motorul de cautare Google a fost intrebat: “Cine va fi urmatorul presedinte?”, acesta a raspuns prin mentionarea a doua cuvinte: Hillary Clinton. Se pare ca dupa mai multe feluri prin care a fost adresata aceeasi intrebare, raspunsul a fost acelasi – Hillary Clinton, ceea ce inseamna ca ar putea fi adevarat ce zice Google cum ca Hillary Clinton va deveni presedintele Statelor Unite.

Poate ca am folosit pana acum un glob de cristal si nu am stiut. Ramane de vazut cum va functiona motorul de cautare Google atunci cand vine vorba despre rezultatele optimizate si sunt destul de sigur ca vor exista o multime de explicatii din partea nespecialistilor.

CITESTE SI:  Au aparut deja emailurile cu tepe Windows 10

Totusi, te vei baza pe ce spune Google sau preferi sa te increzi in ce spune Cortana? Se pare ca in zilele noastre motoarele de cautare au preluat rolul citirii in globul de cristal, iar directorii aratosi au preluat cu totul rolul doamnelor batrane si zbarcite.