fbpx

Motocicleta printata 3D de deplin functionala te va costa 50 000 de euro

Motocicleta printata 3D de deplin functionala te va costa 50 000 de euro

Daca credeai ca printarea 3D este limitata doar la printarea 3D de oase sau parti de corp pentru scopuri medicale, mai gandeste-te pentru ca, din ceea ce stim, intr-o zi am putea conduce vehicule printate 3D.

Ce naiba, de fapt se pare ca acum este vremea, multumita companiei subsidiare a Airbus, APWorks, care a creat ceea ce acestia numesc prima motocicleta printata 3D.

Este acea afirmatie adevarata? Presupunem ca daca suntem in cautare de motociclete printate 3D, avem un exemplu de dat.

CITESTE SI:  Ce autonomie va avea primul scuter electric al Vespa

Mai devreme in acest an, a existat un barbat care a printat 3D o replica a motocicletei Honda CB500 din 1972.

Cu toate acestea, motocicleta era in mare parte o replica si nu functioneaza, in timp ce “Light Rider” a APWorks functioneaza, desi te va costa 50 000 de euro.

Materialul folosit consta in particule din aliaj de magneziu minuscul topite care a ajutat la obtinerea unei greutati reduse si care, potrivit companiei, cantareste numai 40 de kilograme.

De asemenea, motocicleta vine cu un motor care ii va permite sa ajunga de la 0 la 50 de mile in doar cateva secunde, ceea ce inseamna ca nu este cea mai rapida motocicleta pe care am vazut-o, dar trebuie sa recunoastem ca ar trebui sa fii uimit mai mult de faptul ca este printata 3D decat de performanta sa.

CITESTE SI:  Conceptul de motocicleta al BMW nu va necesita ca motociclistii sa poarte casca

Cat despre designul sau oarecum futurist si nepamantean, compania sustine ca a proiectat o motocicleta de 50.000 de euro care este usoara si care este capabila sa faca faza rigorilor zilnice de a fi folosita tot timpul.

CITESTE SI:  VIDEO: MIT dezlantuie un motor de racheta din plastic printat 3D

“Rezultatul: o motocicleta care arata mai mult ca un exoschelet organic decat ca o masinarie. Acesta a fost un design foarte deliberat pentru APWorks care a programat algoritmul sa foloseasca structuri bionice, tiparuri, si procese de crestere naturala ca si baza pentru dezvoltarea unei structuri puternice dar usoare”.

Compania a anuntat ca acestia planuiesc sa produca numai vreo 50 de unitati printate 3D de 50.000 de euro, asa ca presupunem ca acestea se vor vinde destul de rapid.