fbpx

Motivul posibil pentru care update-ul iOS 11.3 brick-uieste ecranul lui iPhone 8

Motivul posibil pentru care update-ul iOS 11.3 brick-uieste ecranul lui iPhone 8

Anul trecut,  un update iOS a oprit functionalitatea touch de pe telefoanele iPhone 7 care au fost reparate folosind ecrane de la terti de catre centrele independente de reparatii.

Poate ca unii dintre voi isi amintesc ca, acum cativa ani in urma, a existat un incident cu iPhone-urile, si anume ca, dupa ce au primit un update, telefoanele care au trecut prin proceduri neoficiale de reparatie au ajuns sa fie brick-uite, iar acest caz a fost cunoscut ca fiind “Eroarea 53”.

CITESTE SI:  Smartphone-urile LG G7 One si G7 Fit au fost anuntate - specificatii oficiale

Este posibil ca v-ati gandit ca Apple a invatat ceva din puternica reactie adversa din partea oamenilor, dar se pare ca nu a invatat nimic. Intr-o stire de Motherboard, aflam ca utilizatorii iPhone 8 spun ca ecranele touchscreen ale telefoanelor au fost dezactivate dupa inlocuirea ecranelor cu altele de la terti (care nu apartin de Apple) dupa update-ul la iOS 11.3.

Desi iPhone 8 nu este chiar brick-uit, aceasta problema cu ecranul determina ca telefonul sa fie destul de inutil, deoarece atingerea este mai mult sau mai putin singura modalitate de a interactiona cu acesta.

CITESTE SI:  Nu toate modelele Samsung Galaxy S10 vor avea suport pentru 5G

Desi Apple nu a comentat in mod oficial aceasta problema, s-a speculat ca problema cu brick-uirea ar putea fi cauzata de un microcip personalizat care este legat de ecran. Inainte de aceasta, centrele de reparatii care repara telefoanele iPhone 8 au inlocuit pur si simplu ecranul si nu au actualizat cipul si este posibl ca update-ul la iOS 11.3 a dus practic la respingerea tuturor atingerilor pe ecranul lui iPhone 8.

CITESTE SI:  VIDEO: Cat de rezistent e smartphone-ul Pixel 3 XL al Google

Nu este un secret faptul ca companiei Apple nu-i plac clientii care aleg sa apeleze la centre de reparatii terte, dar avand in vedere cat costa reparatia unui iPhone prin canalele oficiale, nu este surprinzator faptul ca multi clienti opteaza pentru companiile terte.