fbpx
Motivul posibil pentru care Twitch a fost blocat in China

Motivul posibil pentru care Twitch a fost blocat in China

Luna trecuta, descarcarile Twitch au crescut in China, pe masura ce internautii s-au adunat pe site-ul de streaming de gaming. Acum, Twitch a fost blocat in tara.

De mai devreme in aceasta saptamana, site-ul Twitch nu mai poate fi accesat in China. De asemenea, aplicatia a disparut discret din magazinul App Store al Apple pentru China.

Legile si practicile tarii privind cenzurarea internetului sunt destul de bine cunoscute si se pare ca platforma Twitch de live streaming a Amazon este ultima sa victima.

CITESTE SI:  Xiaomi confirma ca vor lansa un telefon de 600 de dolari in curand

Intr-o stire de Abacus, aflam ca Twitch a fost blocat in China, iar aplicatia sa mobila a disparut din magazinul App Store al Apple, ceea ce indica ca acest lucru nu este o greseala sau un accident.

Ceea ce este ciudat este faptul ca, dupa cum subliniaza Abacus, in ultima luna platforma blocata a avut o crestere a popularitatii in tara, avand in vedere ca multi au folosit-o pentru a urmari Jocurile Asiei.

CITESTE SI:  La ce practica controversata pentru baterii de iPhone-uri renunta Apple

Cu toate acestea, din anumite motive, site-ul nu mai poate fi accesat, iar aplicatia a disparut. Abacus remarca de asemenea ca este interesant faptul ca aplicatia YouTube este inca disponibila, desi utilizatorii nu-i pot pot folosi serviciile  daca o descarca.

Cum am spus, nu pare sa existe vreun motiv special pentru care serviciul Twitch a fost blocat si aplicatia eliminata. Unii speculeaza ca ar putea fi modalitatea Chinei de a dobori jocurile video.

CITESTE SI:  Cum raspunde Apple la controversa tabletelor iPad Pro indoite

Unii spun, de asemenea, ca aceasta blocare nu e de bun augur pentru alte platforme de gaming occidentale, cum ar fi Steam care inca opereaza in China.

Twitch inca nu a oferit un raspuns oficial pentru faptul ca serviciile sale au fost blocate in China. Pentru moment, se pare ca gamerii chinezi vor trebui sa gaseasca o alta sursa de streaming de jocuri, pentru ca cea a Amazon a fost blocata.