fbpx

Motivul posibil pentru care Facebook vrea sa unifice Instagram, WhatsApp si Messenger

Motivul posibil pentru care Facebook vrea sa unifice Instagram, WhatsApp si Messenger

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, intentioneaza sa unifice infrastructurile serviciilor retelei sociale, cum ar fi WhatsApp, Instagram si Facebook Messenger.

CEO-ul Mark Zuckerberg a dezvaluit aceste planuri ale companiei intr-o perioada in care businessurile sale au fost afectate de mai multe scandaluri.

Companii ca Apple tind sa inchida companiile si serviciile pe care le cumpara si sa le asimileze in propriile produse si servicii. Acestea au procedat astfel cu Workflow, Beats Music si Texture.

CITESTE SI:  De ce Microsoft inchide aplicatiile dedicate Cortana pentru iOS si Android

Facebook, pe de alta parte, pare sa fie mai mult decat incantata sa lase companiile cumparate sa-si continue activitatile in mod obisnuit. Cu toate acestea, se pare ca exista sanse ca acest lucru s-ar putea schimba.

Intr-o stire de New York Times, aflam ca CEO-ul companiei, Mark Zuckerberg, doreste sa-si unifice serviciile Instagram, WhatsApp si Messenger. Nu, asta nu inseamna ca serviciile vor fuziona in unul singur, ci mai degraba infrastructura va fi unificata.

CITESTE SI:  Cand ar putea sosi varianta GDPR a Statelor Unite

Asta pentru ca sa poata fi impartasite aceleasi principii pentru aplicatii precum Instagram, WhatsApp si Messenger. Unul dintre lucrurile pe care Mark Zuckerberg spera sa le vada, pe langa unificare, este includerea criptarii end-to-end.

Nu este foarte clar care este obiectivul prin unificarea infrastructurii, dar s-a speculat ca obiectivul ar fi ca serviciile Instagram, WhatsApp si Messenger sa fie legate mai strans de Facebook, astfel incat sa fie mai greu pentru utilizatori sa renunte la platforma Facebook.

CITESTE SI:  De ce brandurile de smartphone-uri OnePlus si Oppo ar putea fuziona

Un bun exemplu ar fi WhatsApp care in cea mai mare parte a permis utilizatorilor sa foloseaca aplicatia/serviciul fara a fi neaparat legati de Facebook. Compania are intentia de a definitiva unificarea serviciilor Instagram, WhatsApp si Messenger pana la sfarsitul acestui an sau pana la inceputul anului 2020.