Motivul posibil pentru care Apple nu va mai spune cate iPhone-uri a vandut

Motivul posibil pentru care Apple nu va mai spune cate iPhone-uri a vandut

De ani de zile, investitorii si clientii companiei Apple au fost incantati de faptul ca numarul de iPhone-uri vandute pare sa sfideze gravitatia.

Dar acest lucru se incheie. Apple a precizat joi ca va inceta sa dezvaluie cate iPhone-uri a vandut in fiecare trimestru. Acesta ar putea fi un semn ca cresterea numarului de smartphone-uri si alte dispozitive s-a plafonat.

De foarte mult timp, Apple obisnuieste sa dezvaluie cat de multe iPhone-uri a vandut in timpul weekendului de lansare. Avand in vedere ca in fiecare an compania pare sa vanda din ce in ce mai multe iPhone-uri, un astfel de anunt a fost oferit din diferite motive: pentru a se lauda, pentru a determina proprietarii de iPhone-uri sa se simta mandri ca detin cel mai bine vandut telefon si pentru a-i incanta pe investitori.

CITESTE SI:  Cand vrea Japonia sa aiba masini zburatoare

Cu toate acestea, in ultimii ani, Apple a renuntat la aceasta practica, anuntand in schimb datele de vanzari in timpul rezultatelor financiare trimestriale.

Dar acum se pare ca nu va mai impartasi acele detalii. Compania a anuntat recent ca nu va mai anunta cate iPhone-uri, iPad-uri si PC-uri Mac a vandut pe parcursul unui trimestru.

CITESTE SI:  Ce fel de parteneriat ar putea anunta Waymo cu Honda in curand

Nu este clar de ce Apple va inceta sa dezvaluie aceste date, dar s-a speculat ca motivul ar putea fi cresterea plafonata despre care presupunem ca nu da prea bine pentru increderea investitorilor.

Cu toate acestea, se asteapta ca Apple va continua sa dezvaluie venitul pe care il genereaza, asa ca presupunem ca este inca posibil sa extrapolam date cu privire la numarul de dispozitive vandute.

CITESTE SI:  Un individ ii datoreaza viata telefonului sau Nokia Lumia 920

Dar in ceea ce priveste datele oficiale, nu vom mai sti cate iPhone-uri, iPad-uri sau Mac-uri a vandut Apple si va trebui in schimb sa ne bazam pe date de la companiile terte de analiza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *