fbpx

Motivul pentru care VPN-urile ar putea fi blocate incepand cu anul viitor in China

Motivul pentru care VPN-urile ar putea fi blocate incepand cu anul viitor in China

Firewall-ul grozav al Chinei pastreaza navigarea pe internet si VPN-urile din tara sub lupa. Autoritatile au controlul asupra a ce poate si ce nu poate trece de Marele Firewall.

Serviciile VPN le-au permis de mult timp utilizatorilor sa gaseasca o modalitate de a ocoli firewall-ul, dar acest lucru s-ar putea dovedi dificil incepand cu urmatorul an.

Se pare ca China va interzice toate VPN-urile din tara incepand cu urmatorul an. China va bloca se pare toate retelele virtuale private sau VPN-urile pana in 2018. Bloomberg spune ca tara va bloca toate VPN-urile incepand cu urmatorul an.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum se numeste bot-ul cu inteligenta artificiala al Microsoft care poate suna persoane

Interdictia guvernului asupra retelelor virtuale private pare sa fie o parte a campaniei de “suveranitate cibernetica” a presedintelui Xi Jinping. Se pare ca tara devine in sfarsit serioasa in legatura cu portitele din jurul Marelui Firewall.

Guvernul tarii le-a spus se pare companiilor de telecomunicatii operate de stat sa inceapa sa blocheze retele virtuale private incepand cu 1 februarie 2018. Ministerul Industriei si Tehnologiei Informatiei din China a anuntat anterior ca toate serviciile VPN vor fi nevoite sa obtina aprobare de la guvern mai intai.

CITESTE SI:  Reddit a fost hack-uita. Ce recomanda compania utilizatorilor

Desi acest lucru va avea un impact asupra modului in care populatia tarii foloseste internetul, ramane de vazut daca aceasta miscare va avea de asemenea un impact asupra afacerilor si corporatiilor care se bazeaza in mod activ pe VPN-uri pentru a lucra in jurul acestor filtre si de asemenea pentru a-si pastra datele in siguranta.

CITESTE SI:  Cum poate detecta fracturile un instrument cu inteligenta artificiala

Cei mai mari furnizori de servicii de telecomunicatii ai tarii, printre care se numara China Mobile si China Unicom, inca nu au oferit un punct de vedere pe marginea acestui subiect. Cu toate acestea, cel mai probabil companiile de telecomunicatii din China vor urma ordinul dat de administratie si se vor conforma blocand retelele virtuale private.