fbpx

Motivul pentru care un fost angajat Amazon intenteaza un proces companiei

Motivul pentru care un fost angajat Amazon intenteaza un proces companiei

Un fost angajat al Amazon a anuntat ca intenteaza un proces impotriva acestei companii din Statele Unite. Acea persoana a lucrat la centrul din Staten Island al companiei de retailing din SUA.

Un fost angajat al companiei de retailing Amazon din Statele Unite intenteaza un proces impotriva acesteia pentru discriminare impotriva lucratorilor de culoare si hispanici din depozite, in contextul pandemiei.

Christian Smalls a lucrat la centrul Amazon din Staten Island si sustine ca compania nu a reusit sa-i ofere echipei sale mijloace adecvate anti-coronavirus in primele luni de coronavirus.

CITESTE SI:  Ce caracteristica va inchide Facebook si de ce

“Prin esecul de a furniza echipamente fortei de munca minoritare”, se zice in proces, “Amazon a supus o clasa de angajati afro-americani si hispanici unor conditii inferioare, deoarece echipamentele anti-coronavirus erau oferite preponderent lucratorilor caucazieni care lucrau in functii manageriale”.

“Managerii nu au manifestat ingrijorare pentru sanatatea grupului”, se adauga in proces. Echipamentele anti-coronavirus au fost o sursa constanta de tensiune in centrul din Staten Island al companiei din Statele Unite, un angajat decedand din cauza coronavirusului pe 5 mai.

CITESTE SI:  GM ar putea fi prima companie cu o masina fara sofer scoasa pe piata

La acea vreme, cel putin 29 de lucratori de acolo ai companiei din SUA contractasera coronavirusul. Fostul angajat – care a intentat procesul – a fost o persoana centrala intr-o iesire publica la acel centru de pe 30 martie, lucru care a adus in atentie reclamatiile lucratorilor cu privire la masurile inadecvate impotriva coronavirusului.

CITESTE SI:  Cand va deveni operational avionul urias Airbus BelugaXL

Acest fost angajat Amazon cu procesul a aparut in mod vizibil in cateva articole de presa care acopereau protestul, dar a fost concediat de Amazon mai tarziu pentru care ar fi ignorat recomandarile privind distantarea. Ce parere ai despre aceasta noua stire?