fbpx

Motivul pentru care producatorii Android isi pierd interesul in senzorii de amprente integrati in ecran

Motivul pentru care producatorii Android isi pierd interesul in senzorii de amprente integrati in ecran

Cu debutul smartphone-ului iPhone X si al caracteristicii Face ID, Apple a redus acum interesul industriei mobile fata de senzorii de amprente integrati sub ecran si, in schimb, a crescut interesul in tehnologiile de recunoastere faciala bazate pe camere ca solutie ideala de autentificare a utilizatorilor. Asta potrivit analistului Ming-Chi Kuo.

Cand Apple a lansat iPhone X, parea ca compania din Cupertino a fost destul de sigura ca recunoasterea faciala este viitorul, atat de mult incat nici macar nu s-a deranjat sa includa un senzor de amprente in smartphone ca solutie de rezerva.

CITESTE SI:  Cum ar putea crea Apple un iPhone pliabil

De fapt, increderea companiei Apple in tehnologia Face ID este atat de puternica incat pare ca ii descurajeaza pe producatorii Android. Intr-o cercetare a analistului Ming-Chi Kuo de la KGI Securities care a fost publicata de MacRumors, Kuo pare sa indice ca numarul de producatori de smartphone-uri Android care se intereseaza de tehnologiile 3D s-a triplat cel putin de la dezvaluirea tehnologiei Face ID care utilizeaza un sistem pe care Apple il numeste TrueDepth.

CITESTE SI:  Cum pot fi inselate sistemele de recunoastere faciala din aeroporturi

Bineinteles, daca producatorii de smartphone-uri Android vor trece la recunoasterea faciala si vor renunta la senzorii de amprente integrati in ecran, ramane de vazut, desi Kuo a declarat anterior ca producatorii Android sunt cu cel putin 2,5 ani in spatele Apple in ceea ce priveste tehnologia de recunoastere faciala.

Kuo observa, de asemenea, ca producatorii de smartphone-uri Android incep sa se indeparteze de senzorii de amprente integrati sub ecran care au fost laudati ca fiind urmatorul mare lucru de companii precum Qualcomm care investesc in aceasta tehnologie.

CITESTE SI:  Apple nu are drepturi exclusive pentru numele "iPhone" in China

Acestea fiind spuse, lansarea sistemului Face ID de catre Apple pare, de asemenea, sa fi reaprins interesul producatorilor Android in startup-urile care se specializeaza in recunoastere faciala. Cu toate acestea, daca Face ID va functiona asa cum promite, ramane de vazut atunci cand smartphone-ul iPhone X va fi lansat pe data de 3 noiembrie.