Motivul pentru care LG lanseaza platforma webOS Open Source Edition

LG lanseaza webOS Open Source Edition pentru a creste adoptarea platformei

LG a anuntat o versiune open source a sistemului sau de operare webOS. Aceia dintre voi cu amintiri indelungate poate ca isi amintesc ca aceasta platforma este deja open source, fiind initial conceputa pentru computerele compacte de sub patronajul companiei HP. Dar acum sistemul de operare este al LG.

Este posibil ca nu va amintiti prea multe despre webOS, dar LG a lucrat la aceasta platforma de cativa ani. Televizoarele inteligente, frigiderele inteligente si alte produse similare sunt propulsate de aceasta platforma pentru care compania a cumparat drepturile de la HP in 2013.

Compania din Coreea de Sud considera acum ca aceasta platforma este gata sa treaca dincolo de televizoare, motiv pentru care a anuntat lansarea sistemului de operare webOS Open Source Edition. HP a fost prima companie care si-a incercat norocul cu o versiune open source a  care a fost lansata in 2011.

CITESTE SI:  Cum arata consola de jocuri Nintendo Switch cu Windows 10

Nu a avut prea mult succes, iar HP a oferit platforma companiei LG in 2013. LG a adoptat pentru prima data webOS pentru gama sa de televizoare inteligente si a sustinut ca are un potential extraordinar: “webOS a parcurs un drum lung de atunci si este acum o platforma matura si stabila, gata sa fie folosita in afara sferei televizoarelor”, a declarat directorul de tehnologie al LG, Dr. I.P. Park.

CITESTE SI:  De ce Instagram va elimina like-urile si urmaritorii falsi

Obiectivul companiei LG cu webOS Open Source Edition este sa inceapa o adoptare mai larga a sistemului de operare, astfel incat sa ajunga pe tablete si pe receptoare, precum si pe alte dispozitive inteligente.

webOS Open Source Edition este acum disponibila publicului la http://webosose.org. Dezvoltatorii pot accesa link-ul pentru a descarca gratuit codul sursa. Ei pot gasi, de asemenea, instrumente, ghiduri si forumuri similare pe site, in timp ce incep sa lucreze la versiunea open source a acestei platforme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *