Motivul pentru care guvernul Statelor Unite blocheaza oferta companiei Broadcom pentru Qualcomm

Motivul pentru care guvernul Statelor Unite blocheaza oferta companiei Broadcom pentru Qualcomm

Presedintele Donald Trump a blocat oferta ostila de preluare a producatorului asiatic de cipuri Broadcom (care si-a mutat sediul principal in Statele Unite) pentru rivalul american Qualcomm, pentru a impiedica probleme cu securitatea nationala din cauza Chinei. Decizia vine dupa o revizuire efectuata de Comisia pentru Investitii Straine din Statele Unite.

Compania Broadcom a incercat sa cumpere Qualcomm si, daca ar reusi, ar deveni una dintre cele mai mari companii de cipuri din lume. Cu toate acestea, se pare ca ingrijorarile legate de monopol nu sunt cele ale guvernului Statelor Unite, ci mai degraba guvernul este ingrijorat in legatura cu ceea ce ar putea insemna pentru companiile chineze faptul ca Broadcom cumpara Qualcomm.

CITESTE SI:  Un judecator din Israel decide ca emoji-urile pot fi dovada unei intentii

Asa ca Comisia pentru Investitii Straine a blocat oferta Broadcom pentru Qualcomm. Se pare ca comisia a stabilit ca posibila preluare a Broadcom ar putea insemna ca companiile chineze ar putea beneficia in urma cursei de a produce tehnologia mobila de urmatoare generatie si ar elimina un important furnizor de tehnologie de telecomunicatii pentru agentiile federale de aparare, iar aceste ingrijorari au fost raportate saptamana trecuta.

CITESTE SI:  Torrentz.eu pare sa-si fi inchis portile pe bune

Avand in vedere ca oferta pentru Qualcomm a fost blocata de guvernul Statelor Unite, nu este clar ce intentioneaza Broadcom de azi inainte, desi, potrivit zvonurilor, s-a indicat ca Intel ar putea fi interesata sa cumpere Broadcom care vrea sa cumpere Qualcomm, acesta parand a fi un fel de triunghi amoros.

CITESTE SI:  Un sondaj arata ca nu multi oameni il vor cumpara pe iPhone 8 daca va costa 1000 de dolari

Aceasta nu este prima data cand guvernul Statelor Unite si-a exprimat ingrijorarea fata de companiile chineze. Anterior, agentiile americane de informatii au oferit niste avertismente in legatura cu cumpararea de smartphone-uri de la producatorii chinezi si s-a spus ca agentiile au incurajat de asemenea operatorii mari de telecomunicatii din Statele Unite sa renunte la acorduri cu companii precum Huawei.