Motivul pentru care avionul Boeing 737 Max s-ar fi prabusit in Indonezia

Motivul pentru care avionul Boeing 737 Max s-ar fi prabusit in Indonezia

Poate ca ai auzit ca un avion Boeing 737 Max s-a prabusit langa coasta Indoneziei saptamana trecuta si ca in urma acestuia au murit 189 de oameni. Investigatorii au lucrat pentru a afla cauza prabusirii.

Avionul care s-a prabusit in Indonezia era un Boeing 737 Max, cea mai noua versiune a uneia dintre cele mai populare si folosite aeronave cu reactie ale companiei Boeing. Compania a lansat un avertisment de siguranta pentru piloti, spunand ca afisarea incorecta a datelor sistemului de monitorizare a zborului poate duce la prabusirea acestui model de aeronava.

CITESTE SI:  Un magazin de camere arata dispozitive distruse de eclipsa solara

Compania Boeing mentioneaza in mesajul sau de siguranta pentru piloti ca investigatorii au descoperit ca unul dintre senzorii din avionul 737 Max au oferit date incorecte privind unghiul.

Este vorba despre un calcul al unghiului in care vantul trece pe aripile avionului. Pilotii pot pierde controlul unei aeronave daca exista e eroare de unghi, iar deseori poate fi imposibil de recapatat controlul aeronavei.

Sistemele se bazeaza pe date de la senzori pentru a determina daca botul avionului este prea sus fata de curentul de aer, deoarece acest lucru poate duce la o pierdere aerodinamica.

CITESTE SI:  Cand s-ar putea lansa primul smartphone pliabil al Huawei

Aeronavele Boeing 737 Max vor incerca automat sa-si incline in jos boturile daca detecteaza o posibila suspendare aerodinamica, chiar daca pilotii piloteaza aeronava in modul manual.

Exista proceduri care pot fi urmate de piloti daca senzorii transmit date incorecte, dar nu este clar daca pilotii acelei aeronave prabusite in Indonezia au avut suficient timp pentru a aplica aceste proceduri.

Asta pentru ca avionul respectiv s-a prabusit in Indonezia la scurt timp de la decolare. Boeing a cerut acum pilotilor sa urmeze acele proceduri daca datele de la senzorii lui 737 Max sunt incorecte.

CITESTE SI:  Ce masuri de siguranta a luat Uber pentru a testa din nou masini autonome

Mesajul de siguranta se aplica tuturor celor 200 de aeronave Boeing 737 Max care opereaza pe tot globul. Compania are comenzi pentru inca 4500 de avioane 737 Max.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *