fbpx

Motivul neobisnuit pentru care Rusia vrea sa-si echipeze soldatii cu drone

Motivul neobisnuit pentru care Rusia vrea sa-si echipeze soldatii sai cu drone

Rusia are de gand sa-si echipeze soldatii cu drone, dar nu din motivul pentru care te-ai gandit, adica in scopuri de recunoastere si supraveghere.

Ministerul Apararii din Rusia a spus recent pentru Izvestia ca soldatii sai vor primi aparate de zbor mici. Acelea vor fi folosite in scop ofensiv de soldati, adica pentru a transporta bombe. Ideea a venit dupa ce ISIS a atacat o baza rusa folosind o drona modificata pentru a transporta explozibili.

Am vazut cum dronele pot fi folosite de armate pentru scopuri de supraveghere. Datorita dezvoltarii tehnologiei, am vazut si cat de mici pot deveni aceste aparate de zbor, ceea ce ar trebui sa faciliteze transportarea lor.

CITESTE SI:  Cine din Statele Unite vrea ca NASA sa duca din nou oameni pe Luna

Iar Rusia spera sa foloseasca acest avantaj pentru armata sa. Vorbind pentru Izvestia, Ministerul Apararii din Rusia si-a dezvaluit planurile de a-si echipa soldatii cu drone care au capacitatea de a transporta bombe.

Ministerul Apararii din Rusia a confirmat faptul ca aceste bombe mici se afla in curs de dezvoltare si par a fi un raspuns la experientele din Siria in care fortele ISIS au atacat o baza de soldati a Rusiei prin utilizarea de drone comerciale care au fost modificate pentru a transporta explozibili.

CITESTE SI:  Ce provocare si-a stabilit CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, pentru 2019

Ramane de vazut cand vor fi folosite acele aparate de zbor portabile de soldatii din Rusia, dar ideea este una destul de interesanta. Dar asa cum au subliniat unii, eficacitatea unor astfel de aparate de zbor portabile nu a fost inca dovedita.

CITESTE SI:  Cum va folosi browserul Firefox Focus tehnologia Face ID

Acest lucru se datoreaza faptului ca nu ar fi prea greu pentru tintasii experimentati sa le doboare inainte ca acestea sa ajunga la tinta. De asemenea, exista si sisteme anti-drone care ar putea complica existenta dronelor. Cu toate acestea, nu putem ignora potentialul acestor aparate de zbor mici care pot fi folosite cu usurinta de mai multi soldati in acelasi timp.