Motivele posibile pentru care vanzarile Mac ale Apple sunt cele mai scazute din ultimii 7 ani

Motivele posibile pentru care vanzarile Mac ale Apple sunt cele mai scazute din ultimii 7 ani

Cele mai recente date financiare ale Apple pentru trimestrul 3 al anului 2018 au aratat ca compania a obtinut venituri de 53,3 miliarde de dolari. Aceasta este o suma mare de bani si reprezinta cel bun trimestru 3 al Apple de pana in prezent.

Cu toate acestea, se pare ca majoritatea banilor generati nu sunt de la computerele Mac ale Apple, deoarece, dupa cum observa ZDNet, vanzarile Mac sunt de fapt la cel mai scazut nivel din ultimii 7 ani.

Potrivit datelor proprii ale Apple, vanzarile Mac au scazut la 3,72 milioane de unitati, ceea ce reprezinta o scadere de 13% fata de acelasi trimestru al anului trecut.

CITESTE SI:  Cu care producator auto ar putea lucra Apple la masini fara sofer

Nu este clar de ce vanzarile Mac au fost atat de scazute in acel trimestru, dar s-a speculat ca motivele ar putea fi lipsa unor versiuni noi si, posibil, preturile mari ale laptopurilor MacBook Pro cu Touch Bar.

Desi MacBook Air reprezinta o optiune mai accesibila ca pret, gama nu a fost actualizata de mai bine de un an, iar ultima data am auzit ca o versiune noua ar putea sosi in cursul acestui an.

CITESTE SI:  De ce India le-a interzis companiilor de comert electronic sa-si vanda propriile produse

Exista, de asemenea, probleme cu tastatura lui MacBook Pro, pentru ca Apple a fost data in judecata pentru aceasta. Acest lucru i-ar putea determina pe potentialii clienti sa nu cumpere acel laptop.

Pe partea de desktop, Apple l-a etalat pe iMac Pro, dar si pretul acestuia i-a tinut la distanta pe clientii obisnuiti si neprofesionali.

De asemenea, iMac nu a primit o versiune noua de mai bine de un an, ceea ce i-ar putea determina pe unii clienti sa-si pastreze banii pentru urmatoarea versiune.

CITESTE SI:  VIDEO: Cate creioane colorate au fost necesare pentru a crea aceasta chitara

Acestea fiind spuse, acum ca gama MacBook Pro a primit o versiune noua si ca se zvoneste ca un nou iMac si un nou MacBook Air vor aparea mai tarziu in acest an, poate ca urmatorul trimestru al Apple ar putea fi unul mai bun, in ceea ce priveste vanzarile de Mac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *