fbpx

Motivele pentru care toate dronele din SUA vor fi monitorizate

Motivele pentru care toate dronele din SUA vor fi monitorizate

Administratia Federala de Aviatie din SUA doreste sa monitorizeze toate dronele care zboara in spatiul aerian al Statelor Unite – si spune ca are motive pentru asta.

Acum cativa ani in urma, FAA din SUA a pus in aplicare o regula care obliga operatorii de drone sa-si inregistreze dispozitivele la acea agentie. Exista mai multe motive pentru asta, cum ar fi asigurarea ca operatorii isi piloteaza dispozitivele in mod responsabil si nu in zone restrictionate, sau in scopuri ilegale.

CITESTE SI:  De ce oamenii isi schimba smartphone-urile mai rar ca niciodata

Cu toate acestea, se pare ca FAA duce gestionarea dispozitivelor zburatoare la nivelul urmator. O regula nou propusa impune ca agentia FAA sa poata monitoriza efectiv toate dronele care zboara in SUA.

Aceasta noua regula ar necesita ca dispozitivele zburatoare sa implementeze un sistem de identificare la distanta care sa permita sistemelor terte sa le monitorizeze, permitand astfel autoritatilor sa identifice drone care nu sunt autorizate pentru zbor si care ar putea reprezenta o amenintare la adresa securitatii.

CITESTE SI:  La ce iPhone neobisnuit lucreaza Apple

FAA (Administratia Federala de Aviatie) din SUA se asteapta ca toate dispozitivele zburatoare eligibile din acea tara sa se conformeze cu aceasta noua regula de monitorizare in urmatorii trei ani.

Conform FAA: “Acesta este un element important in ecosistemul gestionarii aparatelor de zbor fara echipaj uman. Toate dronele care opereaza in spatiul aerian al SUA, cu foarte putin exceptii, vor fi suspuse cerintelor acestei reguli de monitorizare”.

Dupa cum subliniaza FAA, vor exista cateva exceptii. De exemplu, dronele care zboara la 120 de metri distanta de piloti nu sunt obligate sa-si transmita locatia.

CITESTE SI:  Opinie despre filmul japonez Ikiru (1952)

Desi unii piloti din SUA ar putea crede ca astfel renunta la o parte din confidentialitatea lor, altii sustin noua regula si spun ca regula de monitorizare propusa de FAA va pava calea pentru utilizarea la scara larga a dronelor in scopuri comerciale in SUA, cum ar fi pentru livrari.