fbpx

Modul Incognito. Pentru ce e acuzata Google

Modul Incognito. Pentru ce e acuzata Google

Compania Google din Statele Unite a fost adusa in tribunal printr-un nou proces judecatoresc. Aceasta companie americana este acuzata de ceva anume, iar acest ceva anume are legatura cu modul Incognito din browserul sau web Chrome.

Un proces judecatoresc impotriva Google acuza compania din Statele Unite ca a incalcat legile federale. Se crede ca compania din Statele Unite i-a monitorizat pe utilizatori chiar si in modul Incognito.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce drona poate zbura pana la 2 ore

Se crede ca compania americana foloseste instrumente precum Google Analytics, Google Ad Manager, aplicatii pentru smartphone si PC, dar si pluginuri de pe platforme, pentru a monitoriza utilizatorii.

De asemenea, se crede ca milioane de utilizatori care au intrat online in modul Incognito pe Chrome incepand cu 1 iunie 2016 sunt probabil afectati. “Google monitorizeaza si colecteaza istoricul de navigare al utilizatorilor si alte date, in ciuda oricaror modalitati pe care utilizatorii le folosesc pentru a-si pastra confidentialitatea datelor”, se arata in procesul judecatoresc.

CITESTE SI:  De ce NSA vrea sa inchida un program de colectare de date

Reclamantii sustin ca, monitorizand informatiile oamenilor atunci cand acestia se afla in modul Incognito, compania din Statele Unite i-a inselat intentionat pe oameni ca detin controlul asupra informatiilor pe care le distribuie companiei.

Potrivit Reuters, procesul solicita o plata de 5 miliarde de dolari, sau macar 5000 de dolari per utilizator afectat pentru incalcarea legilor privind confidentialitatea din California.

CITESTE SI:  Ce companie s-ar putea sa produca o statie de racire avansata pentru laptopuri

Intr-o declaratie trimisa catre publicatia americana The New York Times, purtatorul de cuvant al companiei Google din SUA, Jose Castaneda, a declarat ca contesta acuzatiile. Acesta sustine ca modul Incognito din Chrome ofera utilizatorilor posiblitatea ca datele de navigare sa nu fie memorate in browser sau pe dispozitiv, dar ca platformele online pot totusi colecta informatii.